Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Poutvaara Photo Stock

Poutvaara Photo Stock on kuvatoimisto, joka on valokuvaajan omistama ja myy hänen ottamiaan kuvia. Tarjoamme myös arkkitehtuurin ja rakennusalan dokumentointi- sekä visualisointipalveluja ja myös akkreditoituja erikoiskuvauksia. Kuvastojen 0 – 22 käyttö edellyttää rekisteröitymistä (Paina PPS intranet-sivulla ”Luo tili”). Esillä on näytekuvia myytävistä kuvista, julkaistavat kuvat on ostettava erikseen ja toimitetaan tietoliikenneyhteyden kautta.

PPS:n käyttäjät voivat hankkia myös erillisen Graafinen -myyntipalvelun kautta Poutvaaran painettua kuvataidetta.


TILAAMINEN

Tarjoamme kuvia ammattimaiseen jatkokäyttöön julkaisijoille, yrityksille ja yhteisö-asiakkaille. Sen jälkeen, kun olet rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi, voit selata mallikuvia Kuvastoista. Sopivan kuvan löydettyäsi voit tilata sen käyttöösi sähköpostitse. Tilaamista varten tarvitset yhteydenpitoon rekisteröidyn sähköpostiosoitteen ja maksamista varten pankkiyhteyden suomalaiseen Nordea-pankkiin. Voimme toimittaa PDF-laskun ilmaiseksi. Kaikista paperilaskuista Suomeen veloitetaan 5 euron laskutuslisä.


KÄYTTÖOHJEET

Ylärivillä näkyvät 23 kuvastoa sisältävät kuvia seuraavista aiheista:


0 Arkkitehtuuri

Tämä kuvasto sisältää arkkitehtuuri- ja rakennusaiheisia kuvia painottaen suomalaisia kaupunkeja. Aiheina ovat rakennukset yleensä ja kaupunkinäkymät, katunäkymät. Pääpaino on arkkitehtuurikohteissa.

Sijainnit ovat Suomessa seuduittain, suuri määrä pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä, Kirkkonummella, Kuopiossa, Lahdessa, Porissa, Petäjävedellä, Rovaniemellä, Seinäjoella ja Turussa ja pienillä paikkakunnilla.

Kuvaston määrä on 1068 kuvaa.


1 Rakentaminen, Rakennushankkeet, Rakenteet, Infrastruktuuri

Tämä kuvasto sisältää rakentamis- ja infrastruktuuri -aiheisia kuvia. Aihealueina ovat rakennustyömaat, tietoliikenne- ja energiainfrastruktuuri. Painopisteenä ovat myös käynnissä olevat tai valmistuneet rakennushankkeet, myös ennen vanhojen rakenteiden purkua.

Kuvaston määrä on 938 kuvaa.


2 Tiet, Sillat, Kanavat

Tässä kuvastossa on teitä, siltoja, sillanrakennusta, kanavia ja ratoja. Mukana on tiestö-aiheisia kuvituskuvia. Mukana on myös kuvia ulkomailta ja sekä tunnettuja että tuntemattomia kohteita.

Kuvaston määrä on 443 kuvaa.


3 Metro

Tässä kuvastossa on Helsingin ja Espoon metro, kaikki 30 asemaa, laiturit sekä junia. Asemat ovat maantieteellisessä järjestyksessä lännestä itään.

Kuvaston määrä on 638 kuvaa.


4 Juna-asemat HSL-alueella

Tähän kuvastoon tulee HSL-alueelta kaikki 50 asemaa, laiturit ja ratainfrastruktuuria, samoin Lahden oikoradan asemat.

Asemat ovat järjestyksessä Jokelasta Helsinkiin, Leinelästä Ilmalaan ja Siuntiosta Valimoon ja Mäntsälästä Lahteen.

Mukana on myös 34 Raide-Jokerin pysäkkiä Itäkeskuksesta Keilaniemeen.

Kuvaston määrä on 237 kuvaa (kesken).


5 Kruunusillat

Tässä kuvastossa on rakenteilla oleva Kruunusillat oheishankkeineen.

Kuvaston määrä on 412 kuvaa (Jatkuu).


6 Helsinki

Tässä kuvastossa on erityisesti Helsingin kaupungin laitos-, liike- ja kauppakiinteistöjä, katunäkymiä, hotelleja, arkkitehtuurikohteita, puistoja, saaria, erikoispiirteitä ja ominaisuuksia. Mukana on uudiskohteita kuten myös pysyviä kokonaisuuksia. Mukana on myös maisemakokonaisuuksia niin mereltä kuin puistoista. Pääpaino on nykyisissä kokonaisuuksissa.

Kuvaston määrä on 1314 kuvaa.


7 Helsinki kokoontumisrakennukset

Tässä kuvastossa on Helsingin maallisia kokoontumisrakennuksia, kirjastoja, museoita, Linnanmäki, Olympiastadion ja urheiluareenat, torit, esitysrakennukset, Ooppera ja Tavaratalot.

Kuvaston määrä on 784 kuvaa.


8 Helsinki kirkot

Tässä kuvastossa on Helsingin kirkkoja: Agricolan kirkko, Johanneksen kirkko, Kallion kirkko, Kristuskyrkan, Pyhän Kolminaisuuden kirkko (105 kuvaa), Pyhän Laurin kirkko (30), Seurasaaren Karunan kirkko, Temppeliaukion kirkko, Tuomiokirkko (206), Uspenskin Katedraali (156) ja Vanha kirkko.

Kuvaston määrä on 611 kuvaa.


9 Monumentaali Helsingissä

Tässä kuvastossa on Helsingin monumentaaliarkkitehtuuria – torit, ja Eteläsatama, Finlandiatalo,  Kallion virastotalo (85 kuvaa), Kansallisarkisto (22), Kaupungintalo (27), KHO ja KO (38), Senaatintorin (63) ympäristöä, Suomen Pankki (189), Säätytalo (194), Yliopisto (53) ja Ympyrätalo (43)

Kuvaston määrä on 799 kuvaa


10 Suomen Karjalan luonto

Tässä kuvastossa on Etelä-Karjalaa Lappeenrannasta pohjoiseen ja Savonlinnan seutua Etelä-Savosta. Mukana on esi-isien etsintää sekä arkeologiaa arkkitehdin näkökulmasta, keskittyen maisemiin, luonto-kohteisiin, luonnonsuojelualueisiin sekä Hiitolanjoen vesistöalueeseen.

Esillä on Lappeenranta, Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi / Simpele, Parikkala ja Savonlinna.

Kuvaston määrä on 860 kuvaa


11 Suomen Karjala rakentamista

Tässä kuvastossa on Etelä-Karjalaa Lappeenrannasta pohjoiseen ja Savonlinnan seutua Etelä-Savosta. Mukana on arkkitehdin näkökulmasta liike- ja tuotantorakennuksia kuten myös paikallista arkkitehtuuria. Mukana on myös historiallisia kohteita kuten kansanomaista kulttuuria.

Esillä on Lappeenranta, Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi / Simpele, Parikkala ja Savonlinna.

Kuvaston määrä on 502 kuvaa


12 Suomen Karjala kirkot

Tässä kuvastossa on kirkkoja Lappeenrannasta, Imatralta, Simpeleeltä, Parikkalasta, Ruokolahdelta ja Savonlinnasta. Mukana on myös pakanallisia pyhiä paikkoja ja geologisten voimien sekä jääkauden muodostamia ”kirkkoja”.

Kuvaston määrä on 492 kuvaa.


13 Liikenne, Ilmailu ja Avaruusliikenne

Tämä kuvasto sisältää liikenne- ja ilmailu -aiheisia kuvia. Aihealueina ovat joukkoliikenne, autot, kulkuvälineet, laivat, lentokentät, lentokoneet ja puolustusvoimien yleiset näytökset sekä kalusto.  Esillä on valikoima Helsingin laivoja, Helsinki Vantaan lentokentän koneita, pelastuslaitosten ajoneuvoja ja VR:n kalustoa. Avaruuden osalta esillä on myös ihmisten avaruusliikenne maan kiertoradalla nähtynä maasta.

Tämän kuvaston määrä on 1097 kuvaa.

Julkaisusta jätetty pois 1400 kuvan ilmailunäytöskuvasto, jolla ei ole kaupallisia myyntioikeuksia. Tässä kokoelmassa on Farnborough, Bourget ja Suomen ilmailunäytökset.


14 Taide ja Design

Tämä kuvasto sisältää kuvia käsiteollisuudesta, teollisuudesta, designista ja taiteesta. Esittelyssä on myös ulkotilataidetta kuten muistomerkkejä ja taiteilijoihin liittyviä museoita ja taiteen oppilaitoksia. Esittelyssä on myös Helsingin Aurinkokuntapienoismalli.

Tämän kuvaston määrä on 442 kuvaa.


15 Yhteiskunta ja Politiikka

Tämä kuvasto sisältää kuvia yhteiskunnasta, politiikasta ja suomalaisista poliitikoista. Esillä on parlamentarismi ja sekä kotimainen että kansainvälinen politiikka. Esillä on myös ulkomaiset valtiovierailut. Mukana on erityisesti tiedotusvälineisiin esitettäväksi soveltuvia kuvia, kuten kuvituskuvia ja politiikkaan liittyviä arkkitehtuurikuvia.

Mukana on valtion ministeriöt, valtioneuvostoon ja presidenttiin liittyvät kiinteistöt, muistomerkit, mielenosoitukset ja parlamentarismi. Esillä oleva tieto on julkisista tiloista ja julkisista tilaisuuksista. Esitettyä sisältöä on rajattu ja henkilökuvissa on painotettu näkökulmia, jotka ovat vastaavia kuin myös tiedotusvälineissä esitettyjä – henkilökuvat on otettu paikoista, joissa on ollut paljon muitakin kuvaajia. Mukana ei ole yhtään kuvaa suljetusta poliittisesta tilaisuudesta tai poliitikosta muussa kuin edustustehtävän aikana. Kuvat poliitikoista on pyritty valitsemaan siten, että ne vastaavat tiedotusvälineissä esillä ollutta kuvavalikoimaa. Valtiovierailut on kuvattu virallisilta yleisöalueilta, mutta varsinkin kansainvälisistä valtiovierailuista on harvinaisia otoksia.

Tämän kuvaston määrä on 1053 kuvaa.


16 Eduskunta

Tässä kuvastossa on Eduskuntataloa painottuen arkkitehtuuriin.

Kuvaston määrä on 531 kuvaa


17 Ulkomaat

Tässä kuvastossa on kuvia Portugalista, Espanjasta, Ranskasta, Englannista, Saksasta, Italiasta, Kreikasta, Turkista, Egyptistä, Jordaniasta, Venäjältä, Norjasta, Virosta ja Ruotsista.

Kuvaston määrä on 875 kuvaa.


18 Eläimet

Tämä kuvasto sisältää lintuja, nisäkkäitä, hyönteisiä, kotieläimiä ja talouseläimiä. Mukana on kuvia niin luonnonvaraisista, asutuksen keskellä asuvista kuin eläintarhassa asuvista eläimistä. Suuria kuvamääriä on linnuista: lokit (62), tiirat (91), kuningasmerikotka (62), laulujoutsen (39) ja varikset (74). Mukana on myös Suomen Pandat (115).

Kuvaston määrä on 809 kuvaa.


19 Luonto, Maisemat, Vesistöt ja Taivas

Tämä kuvasto sisältää metsiä, kasvillisuutta, luonnonmaisemia sekä kulttuurimaisemia ja eri vuodenaikoja. Mukana on myös lampia, järviä, jokia ja meriä. Uudempina aiheina on ympäristö sekä luonnonsuojelu ja ihmisen suhde siihen. Taivaan osalta esillä on myös Aurinko, Kuu, yötaivas ja pimennykset.

Kuvaston määrä on 854 kuvaa.


20 Vuodenajat

Tämä kuvasto sisältää vuodenaikasarjoja.

Kuvaston määrä on 431 kuvaa.


21 Poutvaara -valokuvaus

Tämä kuvasto sisältää Taneli Poutvaaran erikoisteemojen kuvia, mukana on Poutvaaran Kamerakoulu-projekti – opetuskuvia valokuvauksesta samoin kuin omaa valokuvaustaidetta.

Tämän kuvaston määrä on 210 kuvaa.


22 Akuutti -valokuvaus

Tämä kuvasto sisältää akuutteja aiheita tai luokittelemattomia kuvia.

Tämän kuvaston määrä on aloitusvaiheessa 0 kuvaa.


TILAUSTAPAHTUMA

Kuvat on nimetty kuvastoissa siten, että ensimmäiset kaksi numeroa ovat kuvaston pääryhmän numerot ja seuraavat 4 vaihtuvaa numeroa muodostavat maksimissaan 10 000 numeron joukon, joka on kuvakohtainen. Jos siis esimerkiksi valitset kuvan kuvastosta 14 (Taide ja Design) nimeltä 140102_Ateena, voit ladata sen kuvastosta esimerkiksi graafisen suunnittelun luonnoskäyttöön ja selvittää, sopiiko kuva graafiseen suunnitelmaasi. Sitten voit poistaa kuvan ja tilata varsinaisen kuvan sähköpostitse kirjoittaen yksilöiden kuvan numerolla 140102 tai 140102_Ateena. Tilatessasi kuvan riittää, että kirjoitat kuvan numeron, mutta varmuuden vuoksi tai itsellesi voit kirjoittaa myös kuvan nimen. Samalla kerrot kuvan käyttökategorian hinnaston ohjeiden mukaan. Saat vastauksessa sähköpostitse varsinaisen kuvan julkaisuversion ja myöhemmin laskun esimerkiksi PDF-tiedostona 14 päivän maksuajalla ja maksat kuvasta kuvan käytön mukaisen käyttöpalkkion pankkisiirtona.

Kuvia voidaan selata 23 kuvastossa ja kuvan nimen ja numeron näkee kuvan kohdalta. Kuvan nimen saa esille painamalla kohdistimella kerran. Kuvan saa selailuruudusta täyskokoiseksi painamalla kuvaa kohdistimella kahdesti. Kuvan voi tallentaa kohdistimen tallennusvalikosta. Kuvan voi ladata kuvastosta valintapäätöstä ja taiton luonnosta varten tilapäisesti – tätä kuvaa ei kuitenkaan voida julkaista, sillä kuvassa on Poutvaara-tavaramerkki vesileimana. Jos tilaat esimerkiksi useita kuvia, voit samalla selata kuvastoa ja toisessa selaimen ikkunassa kirjoittaa kuvien numerot sähköpostiin luettelona.

Kuvien käyttöoikeus on sovittuun kertakäyttöön ja sovitulle määrälle medioita. Jos kuvia halutaan käyttää toisessa julkaisussa, tehdään siitä uusi osto. Kuvien myyntitapaa kutsutaan RM (Rights-managed) myynniksi, jossa kuvat ovat lisensoituja ja käyttäjä lunastaa kertakäyttöoikeuden käyttää ja julkaista kuvia sopimuksella esimerkiksi oman sisältönsä kuvituksena. Tällä sivustolla ei ole RF (Royalty-free) tai PD (Public domain) valokuvia. Tämän sivuston kuvastot eivät ole myöskään Public Domain lähde, eli sivuston kuvastot eivät ole vapaasti yleisölle tai tieteelle tarjottava tietolähde, vaan myyntisivusto kuvien tekijänoikeuksien ollessa voimassa. Mallin tarkoituksena on tuoda elinkeinoa tuottajalle sekä mahdollistaa uutta tuotantoa ja toiminnan kehittämistä. Julkisten lähteiden toiminta ei sisällä kehittämisen rahoittamista.

Valittuasi kuvat kuvastosta voit kirjoittaa kuvien numerot tilaukseen yhdessä hintaluokan kanssa ja tarvittaessa selittää kuvan käytön. Tilauksen voit kirjoittaa joko yhteydenottolomakkeella tai rekisteröidystä sähköpostiosoitteesta. Kuvan käyttötapa määrittää kuvan hinnan. Paperilaskutuksesta Suomessa peritään viiden euron laskutuslisä, mutta PDF-laskusta ei ole lisämaksua.

Esitämme mallikuvastoja ainoastaan rekisteröidyille asiakkaille. Yrityksellä on oltava yrityksen nimi ja Y-tunnus. Mahdollistamme myös yhteisöasiakkaat kuten kunnat, kaupungit ja yhdistykset. Maksun voi suorittaa toistaiseksi vain suomalaiseen Nordea -pankkiin pankkisiirtona (tarkennettuna myös yhteydet-osiossa). Lasku toimitetaan sähköpostitse. Maksua ei toistaiseksi voi suorittaa PayPal -laskutuksella, mutta jos kysyntä lisääntyy, mukaan tulee muitakin maksutapoja kuin pankkisiirto.

Toimituksen hintaan lisätään arvonlisävero (24 %). Ulkomainen tilaaja huolehtii itse lisämaksuistaan paikallisille viranomaisille. Emme sulje mitään maata pois asiakasalueista, jos sillä on pankkiyhteydet Suomeen. Muille suositamme valtuutettua agenttia EU-alueella.

Varsinaiset kuvat pyritään toimittamaan mahdollisimman pian sähköpostitse. Tällöin asiakkaan tulee varmistaa, että sähköposti ei päädy roskapostikansioon ja sähköpostilaatikko pystyy vastaanottamaan kuvatiedoston. Kuvia voidaan toimittaa myös Dropboxin kautta. Palvelulla ei ole vakituista henkilökuntaa, jonka tehtävänä olisi tarkistaa säännöllisesti yhteydenotot, mutta tyypillisesti sähköposti tarkistetaan päivittäin. Nopeaa tai välitöntä toimitusaikaa ei voida luvata, sillä hallinnointiin ja asiakaspalveluihin ei ole omaa henkilökuntaa, mutta tilattu kuva saapunee useimmiten saman päivän aikana tai seuraavana päivänä.

Jos kuvista halutaan lisää tietoja, niistä voidaan kysyä kuvaajalta esimerkiksi yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse. Käymme viestintää ainoastaan virallisia yrityksiä tai yhteisöjä edustavien oikeiden tai todennettujen henkilöiden kanssa ja meillä on rajallisesti aikaa vastata puhelinsoittoihin tuntemattomista numeroista.

Asiointikielet ovat kotikielenä suomi, mutta myös englanti ja ruotsi kelpaavat. Ohjeet ovat kuitenkin vain suomeksi ja englanniksi. Emme pääsääntöisesti avaa tai tarkista roskapostikansioon päätyneitä viestejä, ellei niissä ole uskottavaa otsikkoa ja lähettäjää. Suositamme viestintää luotettavasta ja tunnistettavasta sähköpostiosoitteesta. Jotta viestin tunnistaa, kirjoita aiheeksi sopiva otsikko, esimerkiksi ”tiedustelu”, ”tilaus” tai ”laskutus”.

Kuvien osalta on huomioitava kuvien käyttöön liittyvät yleiset ohjeet: hyvän tavan mukainen julkaiseminen, kuvissa esiintyvien kohteiden immateriaalioikeuksien kunnioittaminen, mallioikeuksien kunnioittaminen ja lisäksi kuvan julkaisualueella oleva kansallinen lainsäädäntö. Kuvan lähde tulisi julkaista kaikissa saatavissa olevissa medioissa tai lähdeluetteloissa, missä mahdollista. Toimituksellisessa käytössä kuvan tekijänoikeus ja lähde tulisi mainita:

Kuvaaja Taneli Poutvaara / Poutvaara Photo Stock
tai
© Taneli Poutvaara / Poutvaara Photo Stock.

PPS -lyhennettä ei tule käyttää.

Ei ole sallittua julkaista näytekuvia, ladata näytekuvia julkaisemista varten tai linkittää niitä käyttöä varten muulle nettisivustolle. Kaikissa edellisissä tapauksissa on ostettava kuvan julkaisuversio. Kuvastoissa olevat näytekuvat ovat resoluutioltaan pienennettyjä niin, että pisin sivu on 787 pikseliä, tallennuslaatu alin mahdollinen ja kuva sisältää Poutvaara -tavaramerkin. Tavaramerkin julkaiseminen muussa yhteydessä rikkoisi myös tavaramerkkioikeuksia. Näytekuvia ei saa julkaista, mutta niitä voidaan käyttää taiton tai layoutin soveltuvuuden testaamiseen ennen varsinaisen kuvan hankintaa. Jos kuva päätetään tilata, PPS toimittaa siitä täyskokoisen version ilman vesileimaa. Näytekuvia ei saa ladata ja säilyttää muuta käyttöä varten kuin kuvan soveltuvuuden selvittämiseen.

Jos kuvan laatu ei vastaa taiteellisia ja teknisiä odotuksia ja sitä ei ole tarkoitus käyttää, tilauksen voi perua kolmen päivän sisällä kuvan toimituksesta. Tällöin perustelu tulee liittää mukaan. Laskun eräpäivä on 14 päivän kuluessa kuvan toimituspäivästä. Edelleen jos tilauksessa kerrotaan, että toimituksella on kiire tai kuva pitäisi saada johonkin määräaikaan mennessä ja kuvaa ei toimiteta ajoissa, voi asiakas ilmoittaa etukäteen tilauksen perumisesta.

Kysymme aina kuvaa varten käyttötarkoituksen ja julkaisumedian. Arvioimme parhaamme mukaan kuvien julkaisun oikeudellisuuden esimerkiksi paikallisen lainsäädännön kuten julkaisukäytäntöjen sekä tekijänoikeuksien suhteen. Jos kuvan suunniteltu julkaisukäyttö sisältää ongelmia, keskustelemme siitä tarvittaessa kuvan tilaajan kanssa ja jos julkaisukäytössä on selvästi sitovia esteitä, emme tee kauppaa kuvasta. Esitämme kuvien tilaajille selkeän edellytyksen, että heidän tulee tarkkaan tuntea oma julkaisutoimintansa, sen mahdollisuudet sekä rajoitukset.

Vähiten tekijänoikeus- tai julkaisurajoitteita on kokoelmissa 10, 18, 19 sekä 20 – eli vuodenajoissa ja eläin- ja luontokuvissa. Muissa aihepiireissä on vaihteleva määrä erilaisia määritteitä ja rajoitteita, myös maakohtaisesti.

Pääsääntöisesti kuvissa esiintyvien mallien ja teosten oikeudet säilyvät mallioikeuksien, mallien tekijänoikeuksien ja teosten tekijänoikeuksien haltioilla, eikä niitä siirretä kuvan mukana kuvan lunastaneille. Tämä asettaa tiettyjä rajoitteita kuvien käytölle, jotka on tilauksen yhteydessä huomioitava.

Neuvomme asiakkaitamme kuvien tekijänoikeuksien ja käytettävyyden suhteen, jotta voimme varmistaa julkaisutoiminnan täyttävän määräykset. Periaatteessa kaikkein helpointa kuvan julkaisun edellytyksenä on, että kuva liittyy itse julkaisevaan organisaatioon – mainontaan tai tiedotukseen – esimerkiksi Etelä-Karjalan aiheesta on kaksi tuhatta kuvaa, Helsingin seudusta yli viisi tuhatta. Paljon kuvatut kohteet kuten Eduskunta ovat saaneet kokonaan oman kansion.

Tarvittaessa laaja-alaisesti julkaisevat asiakkaat voivat saada viitteitä kuvista sähköpostilla uutisaihe-tilauksena. Näin siis esimerkiksi harvinaisemmista ajankohtaisista aiheista, joista tarvittaisiin arkistokuvia. Edelleen PPS tuntee itse jokaisen hallitsemansa kuvan – jos siis aiheesta kysytään asiakasviestillä, voidaan kertoa aiheen saatavuus ja tarkka sijainti. Kuvien hakupalvelua asiasanalla ei ole saatavilla, vaan haku toimii aiheen mukaan kansioittain. Tämä tuo samalla enemmän vaihtoehtoisia kuvanimikkeitä esille, vaikkakin hidastaa kuvien etsintää.

KUVIEN TEKNISET OMINAISUUDET

Kuvat ovat JPG-kuvia, jotka on otettu 2013- alkaen Nikon D800E DSLR rungolla, keskimäärin 10 – 30 Mt tiedostokokoa ja 7360 x 4912 kennon kuvapistemitoilla oletuskoolla 36.2 Mt kokoisia rajaamattomia kuvia, sRGB väriprofiililla ja maksimilaadulla. Vuodesta 2022 alkaen käytössä olleen Nikon D850 DSLR rungon kuvat ovat keskimäärin 15 – 35 Mt tiedostokokoa ja 8256 x 5504 kennon kuvapistemitoilla oletuskoolla 45.4 Mt kokoisia olevia rajaamattomia kuvia myös sRGB väriprofiililla ja maksimilaadulla. Enimmäkseen kuvat ovat FX-kennokoon kuvia (pohjautuen historialliseen yleisempään 36 mm x 24 mm (3:2) filmikokoon). Kuvan mittasuhteista yleisimmät ovat 3:2, 4:3, 5:4, 1:1 ja 16:9. Nämä pohjautuvat Nikonin kameroista suoraan saataviin kuviin. Näitä muita mittasuhteita saadaan suoraan kamerasta Crop-toiminnolla eli croppaamalla.

Käytössä on ollut myös muita puoliammattilaiskameroita ja 1970-luvulta 2000-luvulle myös filmikameroita. Puoliammattilaiskamerat ovat pienemmän kennokoon peilittömiä digikameroita, joiden kuvalaatu on DSLR eli Digital Single-Lens Reflex kameraa (Digitaalinen Yhden Linssin Heijastus kamera / peiliheijastuskamera) heikompi. Historiallinen 36 mm x 24 mm kennokoko eli ns. kinokoko on yleisin filmikoko sekä valokuvauksessa että elokuvauksessa. Se on valittu myös Suomen yleisimpien kameroiden, Canonin ja Nikonin, kaikkien digitaalisten ammattikameroiden kennokooksi. Suuremmilla kennokoolla päästään suurempaan tarkkuuteen, mutta samalla hinta ja laitteen koko kasvaa, miksi laitteita käytetään yleensä studiotasoisessa tai vähäisen mobiliteetin kuvaamisessa.

Objektiivien joukossa on kiinteää polttoväliä sekä vaihtuvan polttovälin objektiiveja, joissa suurempi linssien määrä laskee kuvatarkkuutta, mutta silti objektiivit ovat yleisimmin laadultaan riittäviä. Objektiivit on yleensä myös optimoitu yhtä kennokokoa varten, Nikonilla Nikkor-objektiivit FX-kennolle. Rajatessa kuvaa ja muuntaessa normaali väriskaala yksiväriseksi kuvat pienenevät tiedostokooltaan. Saman kuvan FX-koon värillinen versio on esim. 36 Mt, mustavalkoinen rajaus on esimerkiksi 27 Mt, kun taas siitä rajattu neliömuotoinen pienempi rajaus on 11.5 Mt. Kaikki kuvat ovat alkuperäisesti värillisiä. Koska kuvat ovat pakattuja jpg-kuvia, on kuvan tiedostokoko pienempi kuin kuvan todellinen pikselikoko.

Kuvien joukkoon on valittu vain pääasiassa julkaisulaadultaan riittävän tarkkoja kuvia. Harvinaisissa kohteissa etäisyydet ovat yleensä pidempiä ja kuvat ovat cropattuja. Asiakas vastaa kuvien pienentämisestä sopivaan kokoon ensisijassa itse esimerkiksi verkkojulkaisua varten. Kuvien perussäädöt, kuten tarkkuus, koko, kirkkaus, kontrasti ja väriarvot ovat julkaisun vaatimissa rajoissa asiakkaan hienosäädettävissä. Kuvien uusi rajaus on sallittua, kunhan se ei oleellisesti vaikuta valokuvaajan tekijänoikeuksiin tai muuta kuvan sisältöä.

Kamerajärjestelmän ja kameran asetuksilla kuviin saa eri parametriarvojen yhdistelmiä miljardeja. Ottaen huomioon kuvankäsittelyn eri parametriarvojen yhdistelmät, vaihtoehtojen määrä on suurempi. Käytännössä yksi valmis otos tai sen muunnos voidaan tuottaa rajattomalla vaihtoehtojen määrällä. En itse sanoisi, että kaikkien kuvien säädöt ovat parhaimmat ja sopivimmat kaikkea käyttöä varten, kuvien hienosäätö jälkikäteen on mahdollista.

Kuvien pienentämisessä on kaava, jossa kuvan pikselikoko laskee yleisimmin noin 1/80 alkuperäisestä ja tiedostokoko noin 1/390 alkuperäisestä. Pikselikoossa esittelykuvien resoluutio on yleensä siten, että pisin sivu 787 pikseliä, jolloin pikseliyksikköjä kuvassa on noin 340 000 -619 369. Alkuperäisissä resoluutio on yleensä siten, että pitkä sivu on yli 7000 pikseliä, jolloin pikseliyksikköjä on 36 - 45 miljoonaa. Tämän ohella tiedoston laatu on alkuperäisissä pääasiallisesti maksimi, kun taas esittelykuvissa alin mahdollinen (EFIX-tiedot ja kuvaprofiilitietoja on jätetty pois). Jos esittelykuva ilman logoa halutaan nähdä ostopäätöstä varten, voimme lähettää sen nähtäville.


PPS:N AMMATTIETIIKKA

Olen erikoistunut pääasiassa arkkitehtuurikuviin, taidelaatuun ja korkeaan julkaisulaatuun ja niinpä en tarjoa ollenkaan ns. royalty vapaita kuvia, vaan kuvien hinta määräytyy käytön mukaan. Kuvissa on täydet kuvaajan omat tekijänoikeudet ja niiden hinta maksetaan kokonaisuudessaan kuvaajalle ilman välikäsiä tai agentteja. Kuvaajan saadessa palkkaa työstään toiminnan kehittyminen mahdollistuu. Eettinen kuvaaminen kehittää kulttuuria.

PPS ei ole imitaatio sosiaalisesta mediasta, vaan se on monipuolinen arkkitehtuuripainotteinen kuvatoimisto, jota ei ole tarkoitettu viihdekäyttöön vaan tiettyä käyttöä varten kuvien etsimiseen. PPS on rakenteeltaan monimutkainen tietokantaan pohjautuva kokonaisuus, jonka käyttöliittymä on tarkoitettu kuvien selaamiseen. PPS:n oma tietokanta ei ole julkinen, vaan asiakkaalle on tarkoitettu vain selattava käyttöliittymä, josta tarvittavan kuvan voi valita. Kuvapalvelu on esillä olevalla kuvamäärällään kymmenen suurimman joukossa kotimaisilla markkinoilla. Koska itse kuvaaminen on tuottanut kuluja, samoin kuin laitteisto, mukana on vuosien työtä ja mukana on paitsi ainutlaatuisia kuvia ympäristöstä, myös historiallisesti ainutlaatuisia dokumentteja, PPS edellyttää kuvien käytöstä taloudellista korvausta, myös sitä varten, että toimintaa voidaan jatkaa ja kehittää.

Valitsen kuvastoon vain luvallisia kuvia, kun kyseessä ovat henkilöt, on käytön oltava luvallista kuten journalistista tai kaupunkinäkymiä. Kuvastoissa tarjolla olevat kuvat eivät sisällä ikärajoituksia, mutta niiden käyttö edellyttää kulttuurisidonnaista harkintaa. En ole erikoistunut kuvaamaan portfolioita palkatuista malleista. En kuvaa vapaa-ajalla olevia julkisuuden henkilöitä enkä välitä paparazzi-palveluita. En välitä esityskäytön ulkopuolisia kuvia sotilaallisista installaatioista tai -toiminnasta. En tarjoa minkäänlaisia palveluja sotatoimialueilta tai sellaisilta alueilta, joille Suomen ulkoministeriö kehottaa vahvasti välttämään matkustamista. Arkkitehtuurin tekijänoikeudet vaihtelevat maittain, Suomessa rakennusten tekijänoikeudet rajaavat vähän kuvaamista.

PPS kuvapalvelussa ei ole erityisemmin kuvituskuvia tai tunnelmakuvia ihmisistä, syy on erikoistuminen, ei se, että ihmisiä ei haluttaisi kuvata. Osassa kuvista pyritään kuvausteknisillä menetelmillä jättämään tunnistettavia ihmisiä pois kuvista, kuten käyttämällä matalaa ISO-arvoa, jalustaa ja pitkää suljinaikaa. Erikseen kuvattavat ihmiset ovat pääasiassa kuvattu journalistisessa mielessä kuten osana mediassa olevaa muuta heitä koskevaa kuvavirtaa. Journalistisessa kuvaamisessa paikalla on pääsääntöisesti myös muita kuvaajia ja tapahtumat ovat esiintymistilaisuuksia. Uutiskuvissa tyypillisesti kuvataan käsivaralla, korkealla ISO-arvolla ja nopealla suljinajalla.

PPS kuvapalvelussa olevat kuvat ovat pääasiassa täysin autenttisia (paitsi esim. komposiittikuvat ja erityiset yksinkertaistetut taustat) ja mukana ei ole ollenkaan tekoälyn luomia AI-kuvia. Tämä siksi, että monet erikoisaiheet (esimerkiksi ajallinen dokumentaatio, autenttisuus ja arkkitehdin näkökulma) ovat liian vaikeita tekoälylle ja edustan tekoälyä korkeampaa luovuutta ja ajattelua. Kuvien autenttisuudella viitataan nykyään pääasiassa digitaalisen EFIX-tiedot sisältävän kuvan autenttisuuteen. Nykyään kuva voidaan ottaa ja kuvia voidaan säätää jälkikäteen rajattomalla määrällä eri tapoja.

Näen tekoälyn mahdollisuutena tuottaa työvälineitä korvaamaan kapean sektorin yksinkertaisia mekaanisia suorituksia, ei suorittamaan laajoja hankkeita tai toimimaan vastuullisena suorittajana. Tämä näkökulma johtuu siitä, että olen itse toteuttanut laajoja tehtäviä kokonaisuudessaan. En sinänsä sulje pois sitä mahdollisuutta, että henkisesti rajoittuneet tai vuorovaikutukseen kyvyttömät yksilöt voisivat saada apua tekoälyn hallitsemista tehtävistä tai että taiteellisesti lahjattomat yksilöt voisivat saada tukea luovaan toimintaan. Koska PPS:n valokuvaus ei keskity fiktiivisten kuvien konstruoimiseen ja hahmojen luomiseen, näen valokuvauksen korvaamisella tekoälyllä hyvin vähän mahdollisuuksia käyttäen esimerkkinä Kuvastojen kuvia. Oma tuotantoni normaalissa todellisessa ympäristössä liikkuessa on kuitenkin huomattavasti nopeampaa ja tuottoisampaa kuin kuvien luominen tekoälyn avulla, sillä pääasiallinen painopisteeni on todellisuudessa. Katson tekijänoikeusrikkomukseksi, jos tuottamaani materiaalia käytetään tekoälyn ohjelmointiin ilman lupaani. Jos tekoälykehittäjät haluaisivat rakentaa toimivia malleja tekoälyn kehittämiselle, voin varauksin tarjota yhteistyömahdollisuuksia, en kuitenkaan taiteellisten kokonaissuoritusten tai valokuvien korvaamiseen. Tämä on, koska toimin arkkitehtuurin parissa, globaalisti paikallisesti lisensoidussa ammatissa, joka ei koskaan hyväksy tekoälyä vaadituksi vastuulliseksi henkilöksi. Enemmän näen tekoälyn uuden tyyppisenä taskulaskimena, yksinkertaisena modernina työkaluna samassa perinteessä kuin aiempi laskutikku.


KUVIEN HINNASTO:

Kuvien hinta määräytyy käytön mukaan ja sitä kutsutaan mediamaksuksi. Kuvien perushintaan lisätään 24 % arvonlisävero. Sähköpostilaskutettavalle tilaukselle ei tule laskutuslisää. Paperisella laskulla lähetettynä kirjeenä Suomeen tulee 5 euron lisämaksu. Myös maksumuistutuksesta veloitetaan 5 euroa. Kuvien koko ei vaikuta hintaan ja kuvaa voidaan myös pienentää käytössä.

Hinnoittelu muodostuu kuvan mediamaksusta:

Näytekuvat ovat saatavissa ilmaiseksi graafisen suunnittelun testaamiseen ja ostopäätöksen arviointiin. Näytekuvia ei saa julkaista, kerätä tietokannaksi tai säilyttää muuta kuin ostopäätöstä ja graafisen suunnittelun arviointia varten.


Media Hintaluokka V mediamaksu: 75 euroa kappaleelta + alv 24 % (93 euroa / 24 % alv)

Hintaluokka V sisältää sanomalehti- ja aikakauslehtiartikkelit, tietokirjat ja yksityisen julkaisemisen (maksimissaan yksi sähköinen tai yksi paperinen julkaisu kerralla)


Media Hintaluokka IV mediamaksu: 125 euroa kappaleelta + alv 24 % (155 euroa / 24 % alv)

Hintaluokka IV sisältää sanomalehti- ja aikakauslehtiartikkelit, kirjat ja yksityisen julkaisemisen (maksimissaan yksi sähköinen ja yksi paperinen julkaisu kerralla).


Media Hintaluokka III mediamaksu: 150 euroa kappaleelta + alv 24 % (186 euroa / 24 % alv)

Hintaluokka III sisältää yhden painetun ja sähköisen julkaisemisen markkinointijulkaisussa kuten ilmoitukset ja esitteet – tai sanomalehti- ja aikakauslehtiartikkelit, kirjat ja yksityisen julkaisemisen (maksimissaan 5 eri julkaisumediaa kerralla).


Media Hintaluokka II mediamaksu: 200 euroa kappaleelta + alv 24 % (248 euroa / 24 % alv)

Hintaluokka II sisältää tuotemainokset kuten lehtimainokset ja ulkomainosjulisteet, kaupalliset julkaisut  ja digitaalisen globaalin tai valtamedian. Tämän luokan julkaisuista on sovittava kirjallisesti etukäteen.


Media Hintaluokka I mediamaksu: 350 euroa kappaleelta + alv 24 % (434 euroa / 24 % alv)

Hintaluokka I sisältää markkinointikampanjat, elokuvajulisteet ja levyn- sekä kirjankannet. Huomaathan, että kuvastoissa olevia näytekuvia voidaan tarjota käyttöön myös muille asiakkaille. Tämän luokan julkaisuista on sovittava kirjallisesti etukäteen.


Kuvien perushintaan lisätään 24 % arvonlisävero.


Media Hintaluokka ”neuvoteltava” mediamaksu: Sovitaan erikseen

Tämä luokka sisältää jälleenmyyntioikeuden, kuten siirtämisen suuremman tai kansainvälisen kuvatoimiston kuvatarjontaan. PPS ei myy tekijänoikeuksia tai oikeuksia myydä itse kuviaan.


Kuvan muokkaaminen visuaalista tai audiovisuaalista teosta varten edellyttää yksityiskohtaista suunnitelmaa ja sille tulevaa kirjallista lupaa.
Kuvia voidaan tilata myös tilaustöinä, myös graafisen suunnittelun kanssa, neuvottelun mukaan. Jos käyttö poikkeaa edellisestä tai et itse käytä kuvaa, lähetä tarjouspyyntö. Edelleen jos tarvitset käyttöön enemmän kuin 5 kuvaa vuodessa, kysy tarjoushintaa.

Kuvan käyttöaika on julkaisukertaluonteinen. Kuvaa voidaan käyttää ostokertaa kohden kerrallaan mediamaksun mukaisessa määrässä medioita. Eri alustoilla (käyttöjärjestelmät ja näyttökoot) skaalautuvasti toimiva saman www-osoitteen yksi sivu samasta julkaisusta lasketaan yhdeksi mediaksi. Paperilehti, digitaalinen versio paperilehdestä ja selaimessa rullattava lehti ovat kolme mediaa. Valtamedioita ovat maakuntaa, paikallista seutua tai yhtä kaupunkia laajemmalla alueella julkaistavat mediat, myös sellaiset, jotka julkaisevat valtakunnallisen tiedonvälityksen ohella myös paikallisuutisia. Edelleen koko maassa irtonumeromyynnissä olevat iltapäivä- ja sanomalehdet sekä aikakauslehdet ovat valtamedioita. Kuvia ei myydä lisenssillä esimerkiksi siirrettäväksi vapaan tekijänoikeuden lisenssikäyttöön, tämä siitä syystä, että niillä olisi enemmän uutuusarvoa rajallisissa julkaisuissa. Jos kuvia halutaan kansainväliseen suuren julkisuuden käyttöön tai muiden kuvapalveluiden alustoille, tulee tästä sopia erikseen ja etukäteen.


KÄYTTÖEHDOT JA SÄÄNNÖT:

Tässä sopimuksessa kerrotaan verkkopalvelun käytön ehdot, jotka asiakkaan tulee hyväksyä ennen kuin hänen henkilökohtaiset käyttäjätunnuksensa sivustolle aktivoidaan. Palvelun käyttö edellyttää hyväksyttyä rekisteröintiä ja käyttöoikeus on vain yhtä käyttäjä kohti. Käyttäjätunnuksena toimii henkilökohtainen sähköpostiosoite ja käyttöä varten on luotava salasana.


1. Yleistä

Poutvaara Photo Stock, PPS, on uusi verkossa toimiva kuvatoimisto, joka pohjautuu Poutvaara -suvun sata vuotta kestäneeseen valokuvausperinteeseen. PPS on sivuprojekti Suunnittelutoimisto Poutvaaralle, rakennetun ympäristön suunnitteluun keskittyneelle yritykselle.

Palvelua voidaan käyttää vain rekisteröitymällä palveluun ja hyväksymällä käyttöehdot.

PPS varaa oikeuden muuttaa käyttäjäehtoja ja hinnoittelua.


2. Kuvapalvelun käyttöliittymä

Poutvaara Photo Stock kuvapalvelu verkossa sisältää 23 kuvastoa 0 – 22, joissa on näytekuvia eri luokissa. Kuvia saa käyttää ainoastaan ostettuna, mutta niitä voi selata valintaa varten ja ostoharkintaa edeltävää taittoa varten näytekuvan voi ladata graafisen suunnittelun testaamiseen. Varsinaista kuvaa ei saa käyttää tai julkaista, ennen kuin siitä on tehty kaupat, kuva on toimitettu, laskutetaan ja lasku maksetaan.


3. Kuvien immateriaalioikeudet ja käyttö

Kuvien tekijänoikeudet ovat Poutvaaran omia. Kuvissa oleva vesileima on rekisteröity tavaramerkki, jota ainoastaan Suunnittelutoimisto Poutvaara saa käyttää ja toistaa. Kuvia saadaan käyttää ainoastaan julkaisualueella olevien lakien ja käytäntöjen mukaan. Poutvaara.fi -sivuston rakenteella, tiedonhallinnalla ja kuvien nimeämiskäytännöllä on Poutvaaran omat tekijänoikeudet.

Silloin kun kuvat eivät ole mallivapaita – niissä esiintyy henkilöitä tai immateriaalisia oikeuksia omaavia muita kohteita, kuten tavaramerkkejä, rakennuksia tai taideteoksia – on kuvien käytössä oltava tarkkoja. Henkilöitä esittävien kuvien käyttäminen edellyttää joko mallilupaa tai kuvan on oltava esimerkiksi uutistyyppistä henkilökuvausta. Elottomat kohteet edellyttävät vastaavasti joko kohteen haltijan julkaisuluvan tai luvan sallivan käytön. Edelleen markkinointikäyttö edellyttää sekä elollisilta että elottomilta kohteilta oikeuksien hallitsijoiden lupaa. Luontokohteet, maisemat ja eläimet eivät Suomessa ole tekijänoikeuksien rajoittamia, paitsi kuvaajalla on tekijänoikeudet niistä otettuihin kuviin. Suomessa rakennusten ulkokuvat eivät ole arkkitehtien tekijänoikeuksien rajaamia – huomaathan, että uudempien rakennusten sisäkuvien julkaisussa voi olla tekijänoikeuksien rajoitteita. Arkkitehtien tekijänoikeudet ulkomailla ovat pääsääntöisesti laajempia.

Kuvien suhteen on pyritty varmistamaan, että ne noudattavat paikallista lainsäädäntöä ja niiden julkaiseminen ei vaaranna paikallista turvallisuutta – aiheet ovat yleisesti tiedettyjä ja ne ovat esillä esimerkiksi uutisissa, Wikipediassa, Googlen kartoissa ja julkisissa lähteissä.


4. Kuvien takuu

Kuvat myydään näytekuvien mukaan luovuttamalla sähköisesti (pääasiassa sähköpostin välityksellä tai Dropboxin kautta) alkuperäinen korkeamman resoluution kuva ilman Poutvaara -tavaramerkkiä. Kuvan vahvistetun toimituksen jälkeen asiakkaalla on kolme päivää aikaa peruuttaa kuvan ostaminen, jolloin kuvaa ei tarvitse maksaa. Tässä tapauksessa lähetetty kuva ja sen kopiot on määrä poistaa. Kuvan vahvistetun toimittamisen jälkeen asiakkaalla on 14 päivää aikaa maksaa kuva. Kolmen päivän jälkeen kuvan toimituksesta asiakkaalla ei ole enää oikeutta pyytää rahoja takaisin ja hänen on maksettava ostos. Valitse siis tarkkaan oikea näytekuva tuhansien joukosta ja varmistu samana päivänä kuvan toimituksen jälkeen siitä, että kuva kelpaa käyttöön ja olet siihen tyytyväinen. Kolmen päivän peruutusoikeus kattaa pääasiassa kuvan teknisen ja taiteellisen laadun, sillä kuvat ovat näytteinä katsottavissa. Peruuttaessasi kuvan oston kerro samalla, mistä syystä et ole kuvan tekniseen tai taiteelliseen laatuun tyytyväinen. Palvelu ylläpitää rekisteriä perutetuista ostoista ja käyttää tätä tietoa kuvastojen teknisen ja taiteellisen laadun varmistukseen.


5. Kuvien hinta ja ostaminen

Kuvien hinta muodostuu käytön mukaan. Kuvat voidaan maksaa pankkisiirtona laskulla suomalaiseen pankkiin. Kysynnän kasvaessa, tarjotaan myös uudempia maksutapoja käyttöön kuten PayPal, mutta palvelun kysynnän ollessa nyt alkuvaiheessa vähäinen, käytössä on sähköpostilaskutus. Laskujen maksuehto on tilauksen vastaanotosta 14 päivää (viivästyskorko 5 %). Laskut lähetetään PDF-laskuina ilman lisämaksua ja kirjelaskuista ja maksumuistutuksesta peritään 5 euron laskutuslisä. Yhteydenotolla voimme siirtää eräpäivää.

PPS pitää oikeuden muuttaa kuvien hinnoittelua. Ajantasaiset hinnat ovat hinnastossa.

PPS voi sulkea käyttäjätilin pääsyn palveluun, jos maksua ei makseta 14 päivän ajassa. Myös tilin uudelleen avaamisesta voidaan periä korvaus.


6. Poutvaara Photo Stock tekijänoikeudet ja immateriaalioikeudet

Poutvaara Photo Stock palvelu käyttää Poutvaara Tavaramerkkiä ja kuuluu osaksi Suunnittelutoimisto Poutvaaran toimintaa. Vain Poutvaara saa käyttää Poutvaara -tavaramerkkiä. Ostettuja kuvia saadaan käyttää vain määrättyyn lunastettuun tarkoitukseen ja näytekuvia ei saa käyttää muuten kuin graafisen suunnittelun testaamisessa ja kuvien valinnassa. On kiellettyä poistaa tai häivyttää tavaramerkkiä näytekuvista esimerkiksi julkaisemista varten. Näytekuvia ei saa myydä eteenpäin muuhun käyttöön. Ostettuja kuvia voidaan käyttää vain aiottuun käyttöön. Kuvia ei saa linkittää muille internetsivustoille ja näytekuvia ei saa julkaista esimerkiksi kuvituksina. Tavaramerkkirikkomuksesta tai kuvien laittomasta käytöstä voidaan vaatia vahingonkorvauksia tai haastaa. Epäselvissä tapauksissa pyritään ensisijaisesti saavuttamaan neuvotteluratkaisu.


7. Tekijänoikeudet

Tekijänoikeudet kuvista kuuluvat Taneli Poutvaaralle 2100-luvulle saakka. Kuvista voidaan myydä määrättyyn käyttöön käyttöoikeus. Kuvat ovat RM (Rights-managed) kuvia, eli lisensoituja kuvia, joissa käyttäjä lunastaa kertakäyttöoikeuden kuviin sopimuksella. Jos kuvia halutaan käyttää uudelleen, on lunastettava uusi käyttöoikeus. Käyttöoikeudet luovutetaan mukaan lukevalla oikeudella (jos esimerkiksi graafinen suunnittelija hankkii kuvan asiakasta varten) tai poissulkevalla oikeudella (jos esimerkiksi asiakas hankkii kuvan graafista suunnittelijaa varten). Asiakas voi myös tilata kuvauksen erikoiskohteesta, joka liittyy valmiiseen rakennettuun ympäristöön, arkkitehtuuriin, rakennustyömaihin, kaavoitukseen, ympäristöön tai esimerkiksi henkilöihin. Tällöin voidaan sopia, että kuvaaja ei julkaise tai välitä eteenpäin asiakkaalle myytyjä kuvia. Tällöin kuitenkin kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaaja Poutvaaralla. Pääsääntöisesti kaikkia Kuvastoissa olevia kuvia voivat julkaista myös muut kuvan julkaisulisenssin ostajat.

Kuvien perussäädöt, kuten tarkkuus, koko, kirkkaus, kontrasti ja väriarvot ovat kuvaajan määrittämiä. Niitä voidaan hienosäätää vain julkaisutarkoituksiin. Yleisenä sääntönä on, että vain RGB->CMYK-muunnos tai resoluution pienennys voidaan tehdä kuviin, mutta muihin merkittäviin muunnoksiin tarvitaan lupa, sillä kyse on valokuvaajan tekijänoikeuksista. Kuvia voidaan muuntaa ja yhdistää taittoa ja graafista suunnittelua varten ja tällöin tekijänoikeudet graafisesta ulkoasusta ovat graafisen suunnittelijan, mutta tekijänoikeudet kuvista säilyvät kuvaajalla. Kuvien käytön on noudatettava julkaisualueen lainsäädäntöä ja käytäntöjä. Kuvien käytön on kunnioitettava kuvien ottajan tekijänoikeuksia. Kuvien tekijänoikeuksiin vaikuttavalle käytölle on saatava PPS:n etukäteislupa. Samaa kuvaa voidaan tarjota usealle Poutvaara Photo Stock -palvelun asiakkaalle. Käyttöoikeudet myydään määrämuotoista kertakäyttöä varten kuitenkin niin, että samassa yhteydessä voidaan käyttää määrättyä määrää eri medioita esim. sähköinen ja painettu media.

Kuvia ei saa kerätä tietokannaksi tai edelleen välittää eteenpäin tai harjoittaa näytekuvilla luvatonta liiketoimintaa. Jos taittoa varten valittua testikuvaa ei päätetä lopulta lunastaa, tulisi päätöksen jälkeen valittu mallikuva poistaa julkaisuprosessin aikana. Vain sopimuksella hankittuja kuvia on oikeus käyttää sovittuun käyttötarkoitukseen. Hankittuja ja käytettyjä kuvia voidaan arkistoida, mutta ei käyttöä varten. Kuvien käyttäminen tai tiedon johtaminen PPS-tietokannasta, jotta voidaan luoda koodia, algoritmia tai AI-prosesseja ei ole sallittu.


8. Poutvaara Photo Stock vastuuvapaus

Poutvaara Photo Stock vastaa kuvien välittämisestä myymällä niitä, ei niiden käytöstä. Asiakas on itse vastuussa kuvien käyttämisestä. PPS:llä on oikeus pidättyä tekemästä kauppaa kuvista, jos käyttö ei täytä lain edellytyksiä. Tilaustöistä tehtävistä kuvauksista, kuten rakennusten tai ihmisten kuvaamisesta, tehdään erikseen ja etukäteen kirjallinen sopimus.

Palvelu ei ole vastuussa asiakkaan kiireellisestä aikataulusta ja sen aiheuttamista vahingoista. PPS ei kanna vastuuta suorista tai välillisistä vahingoista tai vahingoista kolmansille osapuolille, joita syntyy viivästyksistä, virheistä tai puutteista palvelussa tai tiedonsiirrossa. Kuvat pyritään toimittamaan mahdollisimman nopeasti ja toimituksen jälkeen asiakkaalla on 3 päivän oikeus peruuttaa ostoksensa ja 14 päivän maksuaika toimituksesta.

Jos asiakas ilmoittaa tilauksessa tilauksen olevan kiireellinen ja tilausta ei toimiteta ajoissa, voi asiakas ilmoittaa peruvansa tilauksen. Peruutusoikeus muuten kattaa tapaukset, joissa asiakas ei ole tyytyväinen kuvien tekniseen tai taiteelliseen laatuun. Tämä siksi, että kuvien aihe ja sisältö on pitkälti etukäteen nähtävissä. Asiakas on itse vastuussa tavasta, jolla käyttää ostamiaan kuvia. Näytekuvien esittelyluonteiseen tai julkaisuluonteiseen käyttöön ei ole lupaa graafisen suunnittelun ja taiton organisaation tai ostopäätöksen päätöksentekijöiden ulkopuolella eikä yleiseen julkaisemiseen. Asiakas on vastuussa siitä, että hänen sähköpostiosoitteensa on kelpaava. Viesti tulee otsikoida esimerkiksi tilauksena tai tiedusteluna suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi ja sisältö tulee kirjoittaa tekstimuodossa ilman liitteitä. Poutvaara Photo Stock palvelun käyttämiin sähköpostiosoitteisiin tulee suuri määrä roskapostia jatkuvasti. Maksuissa ja laskutuksessa käytetään vain Yhteydet -sivulla mainittua pankkiyhteyttä.

PPS pyrkii vastaamaan palvelun häiriöttömästä toiminnasta ja nopeasta palvelusta, mutta ei vastaa huoltokeskeytyksistä, teknisistä häiriöistä tai tiedonsiirron virheistä. Käyttäjä voi reklamoida häiriöistä ja virheistä, mutta ei ole oikeutettu saamaan niistä korvausta.

PPS ei kanna vastuuta ylivoimaisesta esteestä (force majeure), jos se estää tarjoamasta palvelua tai haittaa sitä. Ylivoimaisena esteenä pidetään yleistä tai yritykseen kohdistuvaa ihmisen tai luonnonvoimien aiheuttamaa onnettomuutta.


9. Tietoturva

Poutvaara Photo Stock käsittelee käyttäjien lähettämät tiedot luottamuksellisena. Käyttäjän on huolehdittava omien järjestelmiensä tietoturvasta. PPS ei voi taata palvelun täyttä häiriöttömyyttä tai täyttä tietoturvallisuutta, mutta pyrkii suojaamaan järjestelmänsä riittävästi.

Tämä sivusto tarjoaa kolmen tyyppisiä evästeitä:

-Teknisesti tarpeellisia
-Analyyttinen
-Kolmannen osapuolen sisältö

Suosituksena on valita kaikki evästeet. PPS ei hallinnoi itse Analyyttisiä tai kolmannen osapuolen sisällön evästeitä.

PPS on sitoutunut turvaamaan käyttäjiensä tiedot lainsäädännön mukaisesti. Keräämme rekisteröintitiedot ja asiakkuutta koskevat tiedot, kuten laskutustiedot, tilaustiedot, palautteen, yhteydenotot ja peruutustiedot. Tulevista maksuista maksamme ALV:n Suomeen.

Seuraamme tilien käyttöä tilastollisesti. Jos tililtä ei ole tullut tilauksia, lähetämme vähintään vuosittain asiakkaalle pyynnön uusimaan käyttöoikeutensa tiliinsä. Kirjanpitoa ja vastaavia lainsäädännöllisiä syitä varten säilytämme asiakastiedot tyypillisesti 10 vuoden ajan.

Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden tarkistaa tietonsa ja päivittämään ne.

Käyttäjistä ylläpidetään yhteystieto ja maksutietorekisteriä, mutta tietoja käytetään vain liiketapahtumia varten tehtävään viestintään tai vastaaviin tiedusteluihin. Markkinointipostia ei lähetetä, korkeintaan tiedusteluja. Kerättyä tietoa ei myydä tai jaeta muille tahoille. Tietoturvan osalta harjoitamme viestintää EU-alueen sisällä. Otamme huomioon viranomaisten esittämät pyynnöt lainsäädännön mukaan.

Jos käyttäjän salasanan ja käyttäjätunnuksen yksityisyys vaarantuu, tulee käyttäjän ilmoittaa tästä PPS:lle. Asiakkaan tulisi myös vaihtaa salasanansa resetoimalla se (palauta salasana).


10. Käyttäjän oikeudet, velvollisuudet ja palvelut

Käyttäjä saa henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen rekisteröitymisen kautta. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoite, jonka hän antaa lomakkeessa ”Rekisteröinti”. Hän vastaa siitä, että hän ei luovuta niitä ulkopuoliselle ja suojaa tunnuksensa ja salasanansa. Käyttäjä on vastuussa käyttäjätunnustensa käytöstä ja niillä tulevista kuluista ja maksuista. Käyttäjä vastaa käyttäjätunnuksensa käytöstä myös siinä tapauksessa, että hän käyttää alihankkijaa. Käyttäjän on ilmoitettava PPS:n palvelulle käyttäjätunnuksiensa katoamisesta tai joutumisesta ulkopuolisen tietoon. Käyttäjä voi myös hakea uutta käyttäjätunnusta ja salasanaa. PPS:llä on oikeus poistaa käyttäjätunnuksia teknisistä tai muista syistä. PPS:llä on oikeus sulkea käyttäjätilejä, jos on syytä epäillä, että palvelua käytetään käyttäjäehtojen vastaisesti. Jos tilistä ei suoriteta ostoksia palvelusta vuoden sisällä, PPS voi sulkea käyttäjätilin käytöstä poistuneena. Tällöin käyttäjä voi hakea uutta tiliä.

Käyttäjä on itse velvollinen ylläpitämään käyttämiensä laitteistojen ja ohjelmistojen ajanmukaisuutta ja luotettavuutta. Maksutietojen osalta kehotetaan varmistamaan tilinumeron oikeellisuus (tilitiedot mainittu yhteys-osioissa) ja viestinnän osalta sähköpostiosoite sekä verkko-osoite.

Toistaiseksi käyttäjätunnus on ilmainen.


11. Sopimuksen siirtäminen

Suunnittelutoimisto Poutvaara pitää oikeuden siirtää Poutvaara Photo Stock -palvelun yritysmuodon muuttuessa. Käyttäjillä ei ole oikeutta siirtää käyttäjätunnustaan ja sopimustaan.


12. Lainsäädäntö

Sopimuksessa noudatetaan Suomen lakia mutta kunnioitetaan myös kaikkien niiden maiden lakeja, joissa kuvat on otettu tai joissa kuvia käytetään.

Riitatapaukset pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti neuvottelemalla.

Poutvaara Photo Stock kuvatoimiston asiakkaan on oltava vähintään 18 -vuotias. Tätä nuorempien on asioitava vanhempiensa välityksellä. Sivustolla ei esitetä materiaalia, joka edellyttäisi ikärajasuositusta.

Tilauksesta tehtävien mallien kuvausta varten laaditaan aina kirjallinen mallisopimus ja kuvien käyttölupa ja alle 18-vuotiailta malleilta edellytetään vanhemman tai laillisen huoltajan kirjallinen lupa. Ensisijaisesti mallien kuvaaminen yhdistyy taustaksi rakennettuun ympäristöön.

On huomattava, että eri maiden lainsäädäntö vaihtelee: esimerkiksi sama kuva samasta rakennuksesta voi olla julkaistavissa Suomessa, mutta esimerkiksi Ranskassa tai Italiassa kuvan julkaiseminen voi edellyttää kuvausmaan viranomaisen tai arkkitehtitoimiston luvan. Edelleen sama kuva esimerkiksi taideteoksesta voi olla julkaistavissa Suomessa, mutta ei ulkomailla johtuen vaihtelevista tekijänoikeussäädöksistä. Edelleen esimerkiksi ihmisten kuvien esittämisessä on kulttuurisidonnaisia sääntöjä, jolloin Suomessa laillisesti julkaistava kuva voikin olla laiton esimerkiksi muslimimaassa. Kuvan käyttäjä on vastuussa siitä, että hän selvittää hankkimansa kuvan käytön laillisuuden julkaisussaan levikin sekä jakelun mukaan ja hankkii julkaisulle riittävät luvat. PPS ei anna lupaa julkaista kuviaan osana sisältöä, joka tapojen tai lakien vastaisesti on julkaisualueella laitonta.

Tilattuja kuvauksia voidaan suorittaa niin Suomessa kuin ulkomailla. Tällöin operaatioiden tulee vastata paikalliseen lainsäädäntöön, esimerkiksi jos kuvaus tarvitsee akkreditointia, tulisi lisenssi antaa etukäteen.


13. Yhteystiedot

Ajantasaiset yhteystiedot näet tämän sivuston Yhteydet -sivulla.

Tarkista tämä, jos hoidat laskutusta tai olet tekemässä reklamaatiota. Voit myös käyttää yhteydenotto kaavaketta.

Rekisteröityäksesi palveluun täytä kirjautumissivulla linkki Luo tili. Esitämme lisäkysymyksiä tarvittaessa.


YLEISKATSAUS POUTVAARA PHOTO STOCK -PALVELUSTA

Poutvaara -valokuvausta on harjoitettu sata vuotta. 2000-luvun alun jälkeen kuvaaminen siirtyi kokonaan digitaaliseen muotoon. PPS-kuvapalvelu perustettiin 2023, julkistettiin internetissä tammikuussa 2024 laajuudessa, joka on 15400 kuvaa ja on varsinaisesti ensimmäinen Poutvaarojen kuvatoimisto. PPS on suomalaisista kuvatoimistoista kuvamäärältään kymmenen suurimman joukossa ja se on pääasiallisesti keskittynyt arkkitehtuuriin. Se on Suomen laajin kaupallinen digitaalinen kuvatoimisto, joka edustaa yhtä valokuvaajaa tai on keskittynyt arkkitehtuuriin.

PPS esittää 15 400 kuvaa tältä vuosisadalta kertyneestä puolen miljoonan kuvan arkistosta. Vastaavia digikuvamääriä kuvaavia ammattikuvaajia on Suomessa paljon, mutta yleisesti harvat ovat rakentaneet oman kuvatoimiston. Itsenäinen näkökulma edellyttää toimimista omalla alustalla.

Lisää aiheesta palstalla ”Kirjoitettua” päivättynä 20.01.2024 ”Vuosisata Poutvaara -valokuvausta”.

Yhteystiedot näkyvät yhteydet-osiosta, samoin kuin laskutusosoite ja pankkiyhteys.

Palvelusta vastaava yritys: Suunnittelutoimisto Poutvaara
Yhteyshenkilö ja kuvaaja: Taneli Poutvaara / Taneli@Poutvaara.fi
Tiedustelut, tilaukset, yhteydenotot ja laskutus: Poutvaara@Poutvaara.fi

Kirjeposti:
Suunnittelutoimisto Poutvaara
PL 253
00531 Helsinki
Suomi FinlandPIKAOPAS PPS-PALVELUN KÄYTÖN ALOITTAMISEEN

Mene sivulle PPS intranet ja paina ”Luo Tili” ja täytä lomake.


Lomakkeen täytön ja lähettämisen jälkeen tulet vahvistamaan sähköpostiosoitteeseesi saamasi viestin linkin.

Linkin vahvistamisen jälkeen asiakaspalvelu tulee joko kysymään jatkokysymyksiä tai rekisteröimään tilin käyttäen käyttäjätunnuksena sähköpostiosoitetta.

Tämän jälkeen voit vastausviestissä tulleella linkillä luoda salasanan ja ryhtyä käyttämään palvelua, koskien PPS intranet ja 00-22. Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi ja salasanasi on vahvistamasi. Kirjautuminen toimii vain, jos hyväksyt kaikki evästeet.

Jos kadotit tai unohdit salasanan, paina ”Palauta salasana”THE SAME IN ENGLISH:


Poutvaara Photo Stock

Poutvaara Photo Stock is a photography agency owned by the photographer and sells photographs produced by him. We offer also documentation and visualization services in architecture and construction sector and also accredited special photo shoots. Using collections of pictures 0 – 22 is requiring registration (Press in PPS intranet-page “Luo tili” = create account). Presented are only sample photographs of sale photographs, publishable photos need to be bought separately and are delivered via data communications.

PPS -users may also order via separate Graphic -sales service Poutvaara printed visual arts.


HOW TO ORDER

We offer photos for professional further use for publishers, companies and society-customers. After you have been registered as a user of the service, you can browse sample images from the collections of pictures. When finding a suitable image, you can order it for your use via e-mail. For placing an order, you can use your registered e-mail address for communications and for payment a bank transfer to the Finnish Nordea Bank. We can deliver a PDF-invoice for free. For all printed invoices via regular mail to Finland we charge additional 5 euros.


INSTRUCTIONS FOR USE

In the top row is visible 23 collections of pictures contain pictures of the following topics:


0 Architecture

This collection of pictures contains architecture- and buildings -topic images with emphasis on Finnish towns. Topics are buildings generally, city views and street views. Main focus is in architecture sites.

Locations are in Finland by regions, large quantity in Helsinki Capital Metropolitan area, in Jyväskylä, Kirkkonummi, Kuopio, Lahti, Pori, Petäjävesi, Rovaniemi, Seinäjoki and Turku and small towns.

This collection of pictures contains 1068 pictures.


1 Construction, Construction projects, Structures, Infrastructure

This collection of pictures contains construction and infrastructure topic pictures. Topics are construction yards, information and energy infrastructure. Emphasis is also ongoing or completed building projects, also before dismantling old structures.

This collection of pictures contains 938 pictures.


2 Roads, Bridges, Canals

In this collection of pictures there are roads, bridges, bridge construction, canals and railroads. Included are road-topics illustration pictures. Included is also pictures from abroad and well known and unknown objects.

This collection of pictures contains 443 pictures.


3 Metro

In this collection of pictures there is the Metro of Helsinki and Espoo, all 30 stations, platforms and trains. The stations are in geographical order from West to East.

This collection of pictures contains 638 pictures.


4 Train stations in HSL-area

To this collection of pictures there will be from HSL-area all 50 stations, platforms and rail-infrastructure, same with Helsinki-Lahti stations.
The stations are in order from Jokela to Helsinki, from Leinelä to Ilmala and from Siuntio to Valimo and from Mäntsälä to Lahti. Included is also 34 Raide-Jokeri stops from Itäkeskus to Keilaniemi.

This collection of pictures contains 237 pictures (in progress).


5 Kruunusillat

In this collection of pictures there is the Kruunusillat under construction with adjoining projects.

This collection of pictures contains 412 pictures (Continues).


6 Helsinki

In this collection of pictures there are especially City of Helsinki institution-, commercial- and trade estates, street views, hotels, architecture sites, parks, islands, special features and properties. Included are new establishments such as also remaining entities. Included are also landscape entities from seas as well as from parks. Main emphasis is in current entities.

This collection of pictures contains 1314 pictures.


7 Helsinki gathering buildings

In this collection of pictures there are Helsinki secular assembly buildings, libraries, museums, Linnanmäki amusement park, the Olympic Stadium and sports arenas, squares, performance buildings, the Opera and department stores.

This collection of pictures contains 784 pictures.


8 Helsinki churches

In this collection of pictures there are Helsinki churches: Agricola church, St. John’s Church, Kallio church, Kristuskyrkan, Holy Trinity Church (105 pictures), Church of St. Lawrence in Vantaa (30), Seurasaari Karuna Church, Temppeliaukio church, Helsinki Cathedral (206), Uspenski Cathedral (156) and Helsinki Old Church.

This collection of pictures contains 611 pictures.


9 Monumental in Helsinki

In this collection of pictures there are Helsinki Monumental architecture squares and the South Harbour, Finlandia hall, Kallio office building (85 pictures), National Archive (22), City Hall (27), KHO and KO (justice) (38), Senate Square (63) surroundings, the Bank of Finland (189), House of Estates (194) and the University (53) and the Hakaniemi Circular house (43).

This collection of pictures contains 799 pictures.


10 Finnish Karelia nature

In this collection of pictures there are South Karelia from Lappeenranta to North and Savonlinna Region in South-Savo. Included is search of ancestors and archaeology from eyes of an architect, focused in landscapes, nature-sites, natural conservation areas and Hiitola-river water system.

Presented is Lappeenranta, Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi / Simpele, Parikkala and Savonlinna.

This collection of pictures contains 860 pictures.


11 Finnish Karelia construction

In this collection of pictures there are South Karelia from Lappeenranta to North and Savonlinna Region in South-Savo. Included is search from eyes of an architect commercial and production facilities and also local architecture. Included is both historical sites and vernacular culture.

Presented is Lappeenranta, Imatra, Ruokolahti, Rautjärvi / Simpele, Parikkala and Savonlinna.

This collection of pictures contains 502 pictures.


12 Finnish Karelia Churches

In this collection of pictures there are churches from Lappeenranta, Imatra, Simpele, Parikkala, Ruokolahti and Savonlinna. Included is also heathen holy sites and “churches” formed by geological forces and the ice age.

This collection of pictures contains 492 pictures.


13 Traffic, Aviation and Space traffic

This collection of pictures contains traffic and aviation -themed pictures. Topics are mass traffic, cars, vehicles, ships, airports, airplanes and the defence forces performances and equipment. Presented is a selection of Helsinki ships, Helsinki Vantaa airport planes, rescue services vehicles and Finnish Railroad (VR) trains. As for space there is presented human space traffic in the Earth’s orbit seen from Earth.

This collection of pictures contains 1097 pictures.

Off from publication has been left 1400 pictures air show collection of pictures, that has no commercial sales rights. In this collection there are Farnborough, Bourget and Finnish air shows.


14 Art and Design

This collection of pictures contains pictures of artisan production, industries, design and arts. In presentation are also outdoor art such as monuments and artist related museums and art education facilities. Presented is also Helsinki Solar System model.

This collection of pictures contains 442 pictures.


15 Society and Politics

This collection of pictures contains pictures of society and politics and Finnish politicians. Presented are parliamentarism and Finnish and international politics. Presented are also state visits. Included are especially media suitable pictures such as illustration photos and politics related architecture photos.

Included are ministries, Government palace and president related buildings, monuments, demonstrations and parliamentarism. Information presented is from public spaces and public events. Presented content has been restricted and in person photos there has been empathised viewpoints that are similar as presented in mass media – person photos have been taken in places in which there has been several other photographers as well. There are no photos or restricted political events or politicians in other case than during a representative event. The pictures of politicians have been tried to be chosen in such way they are similar to pictures presented in mass media. State visits have been photographed from official public areas, but especially from international state visits there are rare pictures.

This collection of pictures contains 1053 pictures.


16 Parliament House

In this collection of pictures there is the Parliament House with emphasis on architecture.

This collection of pictures contains 531 pictures.


17 Abroad

In this collection of pictures there are pictures from Portugal, Spain, France, England, Germany, Italy, Greece, Türkiye, Egypt, Jordan, Russia, Norway, Estonia and Sweden.

This collection of pictures contains 875 pictures.


18 Animals

This collection of pictures contains birds, mammals, insects and cattle. Included are pictures of wild animals, animals living in human inhabited areas as well as animals living in zoos. Large quantities are of birds: gulls (62), terns (91), Steller’s Sea Eagles (62), whooper swans (39) and crows (74). Included are Finland’s Pandas (115).

This collection of pictures contains 809 pictures.


19 Nature, Landscapes, Seasons, Water systems and Sky

In this collection of pictures there are forests, vegetation, nature landscapes, culture landscapes and different seasons. Included are also small lakes, lakes, rivers and seas. New topics are environment and natural conservation and human’s relationship to that. As for sky there is also presented the Sun, the Moon, the night sky and eclipses.

This collection of pictures contains 854 pictures.


20 Seasons

This collection of pictures contains season series.

This collection of pictures contains 431 pictures.


21 Poutvaara -photography

This collection of pictures contains Taneli Poutvaara’s special topics pictures, included is also Poutvaara Camera School-project – education pictures as well as own photography art.

This collection of pictures contains 210 pictures.


22 Acute -photography

This collection of pictures contains acute subjects or uncategorized pictures.

This collection of pictures contains in starting phase 0 pictures.


PLACING AN ORDER

Pictures are named in collections of pictures in such a manner that the first two numbers are the collection of pictures main groups numbers and the following 4 changing numbers are containing a maximum of 10 000 numbers group so that each number is related to a single picture. If you for example choose a picture from the collection of pictures 14 (Art and Design) with name 140102_Ateena, you can load it from the collection of pictures for example for graphic design sketch use and find out if the picture suits for your graphic design. Then you can erase the photo and order the actual photo via email writing specifying the picture with number 140102 or 140102_Ateena. When placing an order of the picture it is enough that you write the picture number, but in case or for yourself you can also write the picture name. At the same time, you tell the category of use according to the price list instructions. You get in reply via e-mail the actual publishing version photo and later an invoice for example as a PDF-file with 14 days payment time and you pay a toll via a bank transfer according to the use of the picture.

Pictures can be browsed from 23 collections of pictures and the number and the name of the picture is visible at the bottom of the picture. Name of the picture becomes visible by clicking with the pointer once. The picture can be seen in full scale from the browse state by clicking the picture two times. The picture can be saved from the pointers save-dialogue. The image can be loaded from the collection of pictures for a selection decision and for the layout sketch for temporary use – anyway, this picture cannot be published, because of the Poutvaara -trademark as a watermark. If you order several pictures, you can at the same time browse the collection of pictures and in other window of the browser write the names of the pictures to an email as a list.

The license to use pictures is for agreed single use and for agreed number or medias. If there is need to use pictures in another publication, it is done as a new purchase. The picture selling method is described as RM (Rights-managed) sales in which the pictures are licensed and the user purchases single use right to use and publish photographs with contract for example as illustration of one own content. In this webpage there are no RF (Royalty-free) or PD (Public domain) photographs. The collections of pictures of this webpage are not either a Public Domain source, that means the collections of pictures are not a free information source for the public or science, but a sales domain as the picture copyrights are in force. The means of the model is to produce source of livelihood for the producer and make possible new production and development of activities. Public Domain activity in itself does not include the financing of the development.

After you have selected photos from the collection of pictures you can write the photo numbers into order together with price category and if needed explaining the use of photo. You can write the order from the contact form or from the registered e-mail address. The use of the photo defines the price. From paper bill via mail in Finland there is an extra fee of five euros in Finland, but PDF invoice is with no extra charge.
We present sample collections of pictures only to registered customers. A company has to have a company name and a Company ID code. We make possible also community -customers such as municipalities, towns and associations. The payment can so far be made only to a Finnish Nordea Bank as bank transfer (specified also in the contact -section). The bill is sent via e-mail. So far, the payment cannot be made with PayPal invoicing, but if the demand increases, there will be also other methods of payments in addition to bank transfer.

To the price of the delivery there is added VAT (24 %). Foreign customer takes care of one’s extra payments for local authorities. We do not exclude any country out of customer areas, if it has bank connections to Finland. For others we recommend an authorized agent in EU -area.

The actual photos are intended to be sent as soon as possible via email. In this case the customer should ensure that the e-mail is not ending to trash-mail folder and the mail box is capable of receiving attachments. Pictures can also be delivered via Dropbox. The service has no regular personnel with a task of checking the contacts regularly, but typically the e-mail is checked daily. Fast or immediate delivery cannot be guaranteed, because there are no own personnel for management or customer services, but the ordered picture usually arrives in the same day or the next day.

If there is need to get additional information of the pictures, those can be asked from the photographer self for example via a contact form or via email. We do correspondence only with real or verifiable persons representing official companies or communities and we have limited time to reply to telephone calls from unidentified numbers.

The business languages are Finnish as local language, but also English and Swedish. However, the advices are only in Finnish and English. We do not regularly open and check messages ending in Trash mail folder unless it has a credible topic and sender. We recommend communications from a trustworthy and identifiable e-mail address. To identify a message, write a suitable topic such as “Inquiry”, “Order” or “Invoice”.

Regarding photographs there should be considered general advices: publishing according to good manners, respecting the immaterial rights of objects of the photographs, respecting model rights and in addition the picture publishing and distribution area national legislation. The picture source should be used in all form of media or credits, if possible. In editional use the copyright and the picture source should be mentioned:

Photographer Taneli Poutvaara / Poutvaara Photo Stock
or
© Taneli Poutvaara / Poutvaara Photo Stock

PPS abbreviation may not be used.


It is not allowed to publish sample images, loading sample images for publishing or linking them for use of another internet site. In all previous cases one should buy a publishable version of the photograph. In the collections of pictures, the sample pictures are downsized of resolution so that the longest side is 787 pixels, the saving quality is the lowest possible and the image contains Poutvaara -trademark. Publishing the trademark in other context would also violate trademark rights. Sample images are not allowed to be published, but those can be used to test for graphic design or layout prior to purchase of the actual picture. If one decides to make an order, PSS will deliver a full-size version without watermark. Sample images are not allowed to be loaded and storaged for other use than finding out suitability of the image.

If the picture quality is not meeting the artistic and technical expectations and it is not intended to be used, the order can be cancelled in three days within the delivery. In this case the explanation should be included. The bill due date is in 14 days from the delivery date. Further, if in the order it is told that the delivery is needed urgently or the picture should be needed by a certain date and the picture is not delivered in time, the customer can inform in advance the cancellation of the order.

We will always ask for the picture the use and publishing media. We will estimate to our best skills the rightfulness of the picture´s publication in relation to the local legislation such as publishing practices and copyrights. It the intended publication use contains problems, we will discuss about it, if necessary, with the person making an order of the picture and if in the publication use there is clearly restricting hinders, we will not make trade of the picture. We will set a clear requirement for the persons who orders a picture, that they should precisely know their own publishing activity, its possibilities and its restrictions.

Least copyright and publishing limitations there are in the collections 10, 18, 19 and 20 – so in the seasons and animal- and nature-pictures. In other topics there is varying number of different definitions and restrictions, also by country.

Mainly the images presented models and art works rights remain with the model rights, model copyrights and art works copyrights owners, and they are not transferred with the picture for the purchaser. This sets certain limitations for the pictures use, that have to be taken into account when making an order.

We will advice our customers about copyrights and usefulness, so we can make sure the publishing activity is filling the requirements. Basically, the easiest for publishing requirement is that the picture relates to the publishing organization itself – advertising or informing activity – for example about Finnish Karelia subject there is two thousand pictures, about Helsinki region more than five thousand. Extensively photographed subjects such as the Finnish Parliament have got an own folder.

If needs, the largely publishing customers can get references of pictures via email as news topic -description. So, for example about rare acute subjects, about which one would need archive photographs. Further PPS knows self every its managed pictures – so if the topic is questioned about via a customer message, there can be told the availability of the topic and exact location. The picture search with topic word is not available, but the search is by subject and by folder. This gives at the same time more alternative picture names to view, although makes the search of the pictures slower.


TECHNICAL PROPERTIES OF THE PHOTOGRAPHS

The pictures are JPG-images, that are taken since 2013- with Nikon D800E DSLR, in average 10 – 30 Mb file size and 7360 x 4912 sensor pixel measures with assumption size of 36.2 Mb size unframed photographs, with sRGB colour profile and maximum quality. Since year 2022 there has been use Nikon D850 DSLR with pictures in average 15 – 35 Mb file size and 8256 x 5504 sensor pixel measures with assumption size of 45.4 Mb size unframed images also with sRGB colour profile and maximum quality. Primary the images are FX-sensor size images (based on historical and most common 36 mm x 24 mm (3:2) film size). The most common picture dimensions are: 3:2, 4:3, 5:4, 1:1 and 16:9. These are based on pictures coming direct from the Nikon cameras. These other dimensions can be obtained directly from the camera with Crop-function.

There have also been other semi-professional cameras in use and from 1970s to 2000s also film cameras. Semi-professional cameras are smaller size sensor mirrorless digital cameras with picture quality inferior to DSLR (Digital Single-Lens Reflex) cameras. Historical 36 mm x 24 mm cell size, so called 35 mm movie film size, is the most common film size both in photography and movie. It has been chosen also for the most common cameras in Finland, Canon and Nikon, all digital professional cameras sensor size. With larger sensor size one can reach higher accuracy, but at the same time the price rises and camera size gets larger, that is why the devices are generally used for studio quality or small mobility photography.

Among the lenses there are single focal distance and zoom lenses in which the number of elements is lowering the picture sharpness, but the objectives in general are sufficient in quality. The lenses are generally also optimized for a single sensor size, with Nikon Nikkor-lenses to FX-sensor. When cropping the image and changing the normal colour scale into single colour the images are diminishing in the file size. The same FX-size coloured version if for example 36 Mb, a black and white cropped image if for example 27 Mb and the cropped 1:1 square size smaller cropped image is 11.5 Mb. Originally, all images are with colours. Because pictures are compressed jpg-images, the picture file size is smaller than the actual pixel size of images.

Among the images there has mainly been selected images with sufficient publishing quality. In rare targets the distances are usually longer and the photos are cropped. The customer takes responsibility for shrinking the picture size to suitable size primary by oneself for example for web publishing. The images basic tuning such as accuracy, size, brightness, contrast and colour values are by the needs of the publication requirements for the customer possible to be fine-tuned. The photos new framing is allowed in cases it does not essentially affect on the photographers’ copyrights or change the contents of the photo.

From the camera system and camera settings one can get into the photos with different combinations of parameters values with milliards of combinations. Taking into account the picture manipulation different combinations of parameter values, the number of alternatives is greater. In practice one single shot or its modification can be produced with unlimited number of alternatives. I would not say, that all the photo’s settings are the best and most suitable for all uses, the pictures fine tuning afterwards is possible.

In the reducing of pictures there is a formula in which the pixel-size is commonly reducing into 1/80 from the original size and file size into 1/390 from the original. Presentation pictures resolution is commonly such that the longest side is 787 pixels, so pixel units in the photo are about 340 000 -619 369. In the original the resolution is usually such that the longest side is more than 7000 pixels, when the pixel units can be found 36 - 45 million. In addition, the file quality in the original is usually maximum, where as in the presentation picture the lowest possible (EFIX-information and part of picture profile information has been left out). If one wants to see the presentation picture without logo for purchase consideration, we can send one for review.


PPS PROFESSIONAL ETHICS

I am mainly specialized in architecture photography, art quality and high-quality publishing and so I do not offer at all so called royalty free images, but the picture price is defined by its use. In pictures there are full photographer’s copyrights and that price is paid as such to the photographer without middlemen or agents. As photographer gets paid for ones work the development of activities becomes possible. Ethical photography develops the culture.

PPS is not an imitation of a social media, but it is multisided architecture-empathised photo stock agency, that is not meant for entertainment use but for finding photos for certain use. PPS is in its structure complex database based entity, which user interface is meant for browsing pictures. PPS’s own database is not public, but for a customer there is meant only a browsable interface, from which a picture can be selected. The image agency service is with presented picture quantity among the ten largest in domestic market. Because the self photography has created expenses, same the equipment, involved is years of work and included is not only unique pictures of environment, but also historically unique documents, PPS requires financial compensation for the use of photos, also for the purpose, that the activity could be maintained and developed.

For the collection of pictures, I select only legitimate pictures, when the case is about persons, the use must be licensed such as journalism or townscapes. The images in the collections of pictures do not contain age-restrictions, but their use requires culture-related consideration. I am not specialized in photographing portfolios of hired models. I do not photograph celebrities off-duty or mediate paparazzi-services. I do not mediate out-of-presentation photographs of military installations or -operations. I do not offer any kind of services from war-zone-areas or such areas to which the Foreign Ministry of Finland recommends strongly not to travel to. The copyrights of architecture are varying by country, in Finland the copyrights of buildings are limiting photography very little.

In the PPS image agency, there are not specially illustration photos or mood photos or humans, the reason is specializing, not that, one would not want to photograph people. In part of the photos one aims with photography technical methods leave off recognizable people from photos, such as with using low ISO-value, camera stand and long shutter time. Specially photographed people are shot in journalistic intention such as part of other picture flow in media concerning them. In journalistic photograph there is typically also other photograph and events are presentation events. In news photos one typically takes pictures hand supported, with high ISO-value and fast shutter speed.

In the PPS -image service the photos are mainly fully authentic (except for example composite-images and simplified backgrounds) and there are not included any artificial intelligence generated AI-photos. This is because many special subjects (such as time related documentation, authenticity and architect’s viewpoint) are too complicated for artificial intelligence and I represent higher creativity and thinking than artificial intelligence. With the photos authenticity I refer nowadays mainly to digital EFIX-information containing pictures authenticity. Nowadays pictures can be taken and afterwards be tuned in limitless number of ways.

I see possibilities for artificial intelligence to produce tools to replace narrow sector simple mechanical tasks, not to execute large projects or to act as responsible performer. This viewpoint is because I have realized large projects totally. I do not exclude a possibility, that mentally restricted or interaction uncapable persons could get help from AI-managed tasks or artistically ungifted persons could get help for creative activity. Because PPS photography is not focusing in constructing fictive images and creation of characters, I see very little possibilities in replacing photography of collections of pictures photographs with artificial intelligence. My own production by moving in a normal environment is far more productive and faster than generating images with artificial intelligence, that is because my main focus is in reality. I see as a copyright violation, if material produced by me is used for programming artificial intelligence without my permission. If AI-developers would like to construct models for developing AI, I could with certain reservations offer collaboration possibilities, not for replacing artistic total performances or photographs. This is because I act in architecture, globally locally licensed profession, that will never accept Artificial Intelligence as a required legal responsible person. More I see AI as a new form of pocket calculator, a simple additional modern tool in a same tradition as previous slide rule.


PRICE LIST OF THE PHOTOGRAPHS:

The picture price defined by the use and it is called the Media toll. To the base price there is added 24 % value-added tax. For e-mail invoiced orders there is no extra toll for invoice. For paper printed invoice sent in letter in Finland there is 5 euros extra toll. Also, for invoice reminder there is a 5 euros extra toll. The picture size does not affect the price and picture size can be reduced in use.

The pricing is defined by the media toll:

Sample pictures are available for free for graphic design testing and evaluating the purchase. Sample pictures are not allowed to be published, collected as a database or store for other than making a purchase evaluation and graphic design assessment.


Media Price category V Media toll: 75 euros per picture + VAT 24 %. (93 euros / 24 % VAT)

Price category V includes newspapers and magazine articles, nonfiction books and private publishing (maximum one digital or one printed publication)


Media Price category IV Media toll: 125 euros per picture + VAT 24 %. (155 euros / 24 % VAT)

Price category IV includes newspapers and magazine articles, books and private publishing (maximum one digital and one printed publication)


Media Price category III Media toll: 150 euros per picture + VAT 24 %. (186 euros / 24 % VAT)

Price category III includes one digital and one printed publication in commercial publication such as advertisements and brochures – or newspapers and magazine articles, books and private publishing (maximum 5 medias at once.)


Media Price category II Media toll: 200 euros per picture + VAT 24 % (248 euros / 24 % VAT)

Price category II includes product advertisements such as newspaper advertisements and outdoor poster campaigns, commercial publications and digital main or global media. This category publications needs to be agreed written in beforehand.


Media Price category I Media toll: 350 euros per picture + VAT 24 % (434 euros / 24 % VAT)

Price category I includes advertisement campaigns, movie posters and record and book covers. Please note that the sample images in the collections of pictures can be offered for use also for other customers. This category publications needs to be agreed written in beforehand.


For the basic price of the photos there is added 24 % value-added tax.


Media Price category “to be negotiated” Media toll: Is to be negotiated separately

This category includes right to resell, such as transferring to larger or international photography agency photo stock. PPS does not sell copyrights or rights to sell its photographs.


Manipulation of a photograph for visual or audio-visual work needs specified in detail plan and a written license to it.

Photographs can also be ordered as custom works also with graphic design, according to negotiation. If the use is different from previous or you do not self use the photograph, submit a tender. Further if you need more than 5 photographs per year, ask for reduced price.

The usage time character of the photograph is one time publishing use only. The picture can be used by single purchase single time according to the media toll quantity of medias. In different platforms (operating systems and display sizes) scalable working www-address one page from same publication is counted as a single media. A paper magazine, digital version of paper magazine and browser platform rollable magazine are three medias. Main or global media are published beyond province, local area or single town, also such that publish also local news in additional to national broadcasting. Also, nationally sold newspaper stand evening papers, newspapers and magazines are main media. Images are not sold with license for example to transferred to free copyright license use, this is because for the fact these would have more newness value in limited publications. If pictures are intended for the use of international large publicity use or for other photo agencies platform, this should be agreed separately in beforehand.


TERMS OF USE AND RULES:

In this agreement there is informed the terms of the web-services, that the customer should accept before one’s personal user id for the pages are activated. Using of the service requires accepted registration and the user right is for service is for one user only. As user ID serves a personal e-mail address and for use one needs to create a password.


1. General information

Poutvaara Photo Stock, PPS, is a new internet operating photography agency that is based on hundred years photography tradition of Poutvaara -family. PPS is a side project of Design Bureau Poutvaara, DBP, a company focused on design of built environment.

Service can be used only by registering to the service and accepting the user terms.

PPS reserves right to change the user terms and pricing.


2. User interface of photography agency

Poutvaara Photo Stock service in internet includes 23 collections of pictures 0 – 22, in which there are sample images in different classes. The pictures can be used only as purchased, but those can be browsed for the selection and for pre-purchase a sample image can be downloaded and tested for graphic design. The actual image cannot be used or published, until its purchase has been agreed, delivered, will be invoiced and will be paid.


3. The photographs immaterial rights and use

The photographs copyright belongs to Poutvaara. The watermark in the pictures is a registered trademark that only Design Bureau Poutvaara can use and repeat. The pictures can be used only according to publishing area laws and customs. The Poutvaara.fi -webpages structure, data management and picture naming customs are having own copyrights by Poutvaara.

When the photos are not model free – they contain persons or other targets containing immaterial rights, such as trademarks, buildings or artworks – one has to be careful in using the photographs. Use of pictures presenting persons requires either model right or the picture has to represent for example journalism type of person photography. Non-living targets require respectively either a publishing right of the target or license allowing the use. Further marketing use requires both from living and non-living targets the license from the owners of rights. Nature sites, landscapes and animals are not restricted by copyrights in Finland, except the photographer has self copyrights about pictures taken about then. In Finland the exterior photographs of buildings are not restricted by the architect´s copyrights – make note that the newer buildings interior photographs publication may be limited by copyrights. The Architect´s copyrights abroad are mainly more extensive.

About the photographs there have been attempted to make sure that they follow the local legislation and their publication does not risk the local security – the subjects are generally known and they are presented in for example news, Wikipedia, Google maps and public sources.


4. The Guarantee of the Photographs

Pictures are sold according to the sample images by transferring digitally (mainly via e-mail or Dropbox) the original higher resolution image without the Poutvaara -trademark. After the picture has been confirmed to be delivered the customer has three days to cancel the purchase of the photograph, in this case the picture does not need to be paid. In this case the sent image and its copies are to be deleted. After the confirmed delivery the customer has 14 days’ time to pay the photograph. After three days from the delivery the customer has not any more right to ask for refund for the purchase and he must pay the purchase. So, select the right sample image carefully from thousands and make sure in the same day after the delivery that the image is suitable for use and you and it is suitable for you. The cancellation right covers mainly the pictures technical and artistic quality, because the images can be seen from samples. When cancelling the purchase please tell at the same instance the reason why you are not satisfied with the pictures technical or artistic quality. The service maintains register of the cancelled purchases and uses this information for collections of pictures technical and artistic quality control.


5. Photographs pricing and buying

The photographs price defined by the use. The pictures can be paid as a bank transfer with an invoice to a Finnish bank. When the demand increases, there will be offered also newer methods of payment such as PayPal, but as the demand is low at the start of the service, in use is email invoicing. The payment term is 14 days from the receiving of the delivery (with 5 % interest of arrears). The invoices are sent as PDF-bills without extra cost and paper bills in letter mail or invoice reminders there are charged 5 euros extra toll. By taking a contact we can postpone the due date.

PPS reserves right to change the pricing of photographs. The by-date prices are in price list.

PPS can close the user registered account access to service, if the invoice is not paid within 14 days. Also reopening of the account can be charged toll.


6. Poutvaara Photo Stock copyrights and immaterial rights

Poutvaara Photo Stock service uses Poutvaara trademark and is part of Design Bureau Poutvaara activities. Only Poutvaara can use the Poutvaara -trademark. Bought photographs can be used only for intended purchased use and sample photos cannot be used in other than in graphic design testing and selection of photographs. It is forbidden to delete or render the trademark from the sample images for example for publishing. Sample images may not be sold further for other use. The bought images can be used only for intended use. Pictures may not be linked into other internet pages and sample images may not be published for example as illustrations. Trademark violation or illicit use of pictures may be required compensation or sued. In unclear cases there is primary aim to reach an agreement by negotiation.


7. Copyrights

Copyrights of the photographs belong to Taneli Poutvaara until the 22. Century. There can be sold a specified use license for the images. The images are RM (Rights-managed) images, means licensed images, to which the user purchases a single use right with a contract. If the images are to be used again, one should purchase a new license for use. The license rights are transferred with inclusive rights (if for example a graphic designer buys the image for a client) or with exclusive right (for example if a client gets the image for a graphic designer). The client can also order a photo shoot of a special target related to ready built environment, architecture, construction yards, planning, environment or for example persons. In these cases, can be agreed that the photographer does not publish or distribute the photographs sold to the client. In this case the photographs copyrights remain with photographer Poutvaara. Generally, all images in the collections of pictures can be published also by other buyers who purchase a publishing license.

The images basic tuning such as accuracy, size, brightness, contrast and colour values are defined by the photographer. Those can be fine-tuned only for publishing purposes. The general rule is, that only RGB->CMYK converting or resolution shrinking can be made to the pictures, but to other significant transformations one needs a licence, because the question is about the photographer’s copyrights. The pictures can be transferred and combined for layout design and graphic design and in this case the copyrights for the graphic layout remain with the graphic designer, but the copyrights for the photographs remain with the photographer. The use of the photographs must follow the publishing area legislation and customs. The use of the photographs must respect the photographers’ copyrights. For a use of photograph effecting on copyrights must be licensed by PPS in beforehand. The same picture can be offered to several customers of the Poutvaara Photo Stock. The licenses for use are sold for formal single time use but also such manner that in same instance can be used specified number of different medias for example digital and printed media.

The photographs should not be collected as a database or distributed further or trade with sample images illicit business. If the test image in a layout design is eventually not decided to be purchased, should after the decision the sample image be erased during the publication process. There is right to use only those photographs that has been obtained by an agreement to certain agreed use. Obtained and used photos can be archived, but not for use. Using pictures or derived information from PPS -database for generation of code, algorithm or AI-processes is not allowed.


8. Poutvaara Photo Stock discharge from liability

Poutvaara Photo Stock is responsible from the distribution of pictures by selling them, not in their use. The client is self-responsible for the use of the photographs. PPS has right to withdraw from trade of a photo if the use does not fill the requirements of law. For custom made photo shoots, such as photographing buildings or persons, there is made separately and beforehand a written agreement.

The service is not responsible for the clients’ busy timetables and damages caused by it. PPS does not take responsibility for direct or indirect damages or damages to the third parties, that are caused by delays, errors or defects in services or data transfer. The pictures are intended to be delivered as soon as possible and after the delivery the client has 3 days right to cancel the order and 14 days payment time from the delivery.

If the client informs in the order that the delivery is urgent and the delivery is not delivered in time, the client may inform that the order is cancelled. The cancellation right covers otherwise the cases, in which the client is not satisfied with the photographs technical or artistic quality. This is because the pictures subject and content are largely to be seen in beforehand. The client is responsible from the way one uses the pictures. There is no license for a presentation character or publishing character use of the photographs outside the organization of graphic design, layout organization and purchasing decisionmakers nor for general publishing. The client is self-responsible for that the e-mail address used is valid. The messages should have subject as order or inquiry in Finnish, Swedish or English and the contents should be written in text format without attachments. The Poutvaara Photo Stock service used e-mail addresses receive large number of trash mail continuously. In payments and invoicing is used only the bank connection used in Contact -page.

PPS intends to be responsible for interference free operation and fast service, but does not take responsibility for service breaks, technical interference or data transfer errors. User can reclaim about interference and errors, but has no legitimate right to get compensation.

PPS does not take responsibility for superior obstacle (force majeure), if it prevents of offering services or disrupts it. Superior obstacle is considered as general or company targeted man-made or nature force caused accident.


9. Information security

Poutvaara Photo Stock is handling the personal data as confidential. The user should take care of one’s own systems information security. PPS cannot guarantee full disturbance free service or full data security, but aims at securing its systems sufficiently.

This webpage uses three types of cookies:

-Teknisesti tarpeellisia (Technically necessary)
-Analyyttinen (Analytical)
-Kolmannen osapuolen sisältö (Third party content)

The recommendation is to select all cookies. PPS does not self govern Analytical or Third part content cookies.
PPS is committed to protect its user’s information according to law. We collect registration information and customer related information such as invoicing, orderings, feedback, contacts and cancelling information. Of incoming payments, we pay VAT to Finland.

We follow the use of registered users called as accounts statistically. If there have not been any new orders, we send at least between one year a request to customer to renew ones right to account. For bookkeeping and similar legislative reasons, we store customer data typically for 10 years.

We offer for our customers a possibility to check their information and update them.

Of users there is a contact information and payment information register, but information is used only for transactions related communications and similar inquiries. There is not actual marketing posting, at most inquiries and if needed. The information collected is not sold or shared to any third parties. About Information security we exercise communications within EU-area. We take into account official inquiries according to legislation.

It the users password and user id privacy is compromised, should the use then inform about this to PPS. Customer should also change the password by reseting it (palauta salasana = return password).


10. User rights, responsibilities and services

The user receives a personal user ID through registration. The user ID is the e-mail address one gives in the form “Rekisteröinti” = Registering. One takes responsibility for not transferring those to any third parties and protects one’s user ID and password. The user is responsible for the use of one’s user ID and for the invoices and payments. The user is responsible for one’s user ID use also in case one uses a subcontractor. The user must inform PPS service in case one loses one’s user ID or letting known by a third party. The user may apply for new user ID and password. PPS has right to remove user IDs for technical and other reasons. PPS has right to close user accounts, if one has a reason to suspect that the service is used against user terms. If from an account there is not made purchases within a year, PPS can close a user account as off-use. In this case the user may apply for a new account.

The user is self-responsible for maintaining one’s equipment and software up-to-date and trustworthy. Considering payment information one can check the account number is correct (mentioned in contact section) and for communications about the email address and web address.

So far the user ID is free of charge.


11. Transferring of contract

Design Bureau Poutvaara maintains the right to transfer the Poutvaara Photo Stock -service when the company form is changed. The service users have no right to transfer their user ID and contract.


12. Legislation

In agreements one follows the Finnish Law but respects also all other countries laws in which the pictures have been taken or where the pictures are used.

Conflicting cases are primary aimed to be solved by negotiation.

Poutvaara Photo Stock photography agency customer must be at least 18-years old. The younger should deal only via their parents. There is not showed material in the pages that would require age restriction.

Photo shoot contracts from models are always made with a written model contract and the license to use photos and with models less than 18-years old are always required a written license from a parent or a lawful guardian. Primary the photographing of models is combined into background into the built environment.

It is notable that in different countries the legislation differs: for example, a same picture of a same building could be published in Finland, but in France or Italy the pictures publication might need a license from the officials of country of photo or the architect’s agency. Further the same image of an artwork might be publishable in Finland, but not abroad because of differentiating copyright legislation. Further for example presenting pictures of humans have culture related rules, where for example a picture lawfully publishable in Finland might be illegal for example in a Muslim country. The user is responsible that one figures out the lawfulness of the use of the photograph according to the distribution of the publication and gets the needed licenses for the publication. PPS is not allowing a license to publish its photos as part of content, that is against the norms or laws as illicit in the publishing area.

Ordered photo shoots can be made as well in Finland as abroad. In these cases, the operations should follow the local legislation, for example if the operation needs accreditation, there is given the license in advance.


13. Contact information

Up to date contact information you can see in this webpage Contact -section.

Check this if you are making payment or making a reclamation. You can also use the contact form.

To register to the service, fill in the registration page “Luo Tili”. We present additional questions when necessary.GENERAL VIEW OF POUTVAARA PHOTO STOCK -SERVICE

Poutvaara Photography has been exercised for a hundred years. After the beginning of the 2000s the photography was fully transferred into digital format. The PPS-service was founded in 2023, established in internet in January 2024 in extent that is 15400 photographs and is actually the first Poutvaara image agency. PPS is among the ten largest Finnish Image Agencies by image quantity and it is mainly focused in architecture. It is the Finland’s largest commercial digital image agency representing a single photographer or is focused in architecture.

PPS is representing 15 400 photographs from this millennium from accumulated archive of half million images. Similar digital photo quantities photographed professional photographers are many in Finland, but few have built an own image agency. Independent viewpoint expects working in an own platform.

More about the subject in the column “Kirjoitettua” (Written) dated as 20.01.2024. “A Century of Poutvaara -photography”.

The contact information is visible in contact -section, same as the billing address and the bank connection.

Company responsible for the service: Design Bureau Poutvaara

Contact person and photographer: Taneli Poutvaara / Taneli@Poutvaara.fi

Orders, inquiries, contacts and billing: Poutvaara@Poutvaara.fi

Letter mail:
Suunnittelutoimisto Poutvaara
PL 253
00531 Helsinki
Suomi Finland


QUICK QUIDE TO START THE USE OF PPS-SERVICE

Go to the page PPS intranet

Press “Luo tili”

Fill Form Rekisteröinti (Registering):

Hra / Nti = Mr / Mrs
Puhuttelu = Calling Name
Etunimi = Forename
Sukunimi = Surname
Sähköposti = E-mail
Yritys = Company
Yritystunnus = Company register code
Huomautus = Notice
Tick: I accept the information protection practice and confirm that my personal information may be used according to law. We will present further questions if needed.
Peruuta = Cancel
Rekisteröidy = Register

After filling the form, you will confirm the message you have received to your e-mail address.

After confirming the link the customer service will either ask further questions or register the account with e-mail address as user name.

After this you can create a password using a link in the reply message and start using the service concerning PPS intranet and 00-22. Your user name is your e-mail address and your password is what you have confirmed. The signing is working only, if you accept all the cookies.

If you lost or forgot the password, press “Palauta salasana” = “Reset password”.