Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Kirjoitettua palsta alkoi joulukuussa 2015 ja on keskittynyt arkkitehtuuriin ja ajankohtaisiin aiheisiin. Sen 280. kirjoitus julkaistiin 2.11.2022. Viimeaikaiset aiheet ovat keskittyneet suunnitteluohjelmistoihin ja arkkitehtuuriin.

 

"Kirjoitettua" column, "Written" in Finnish, started in December 2015 and it is focused in architecture and current topics. The 280th writing was published 2.11.2022. Recent subjects are related to design programs and architecture.
2022-12-30

30.12.2022_06:23:00 Uusi vuosi 2023

Vuosi2023.jpg
Vuosi 2022 on Suunnittelutoimisto Poutvaaran puolesta edennyt Research & Development toiminnan merkeissä, joka on ollut pitkälti käytäntöön liittyvää. Toimiston oma koulutustoiminta on ollut pohjana jatkotyölle. Edistystä on niin toimistokohtaisten standardien ja osaamisen kehittämisessä, kuten myös samalla syntyneistä arkkitehtuuriratkaisuista, jotka ovat kehittäneet toimiston osaamista kuten luoneet uusia tarjottavien arkkitehtuuripalvelujen luokkia. Vuoden 2022 mittaan olen myös ulkoillut matkan, joka yhteensä on enemmän kuin Suomen kaikkien maarajojen tarkka pituus. Vastaavassa luokassa liikutaan urheilutasolla pitempiä matkoja ja nopeammin, joten omassa tapauksessani en tavoittele kilpaurheilua.

Ulkoilu tuottaa pääosin rajapinnan materiaaliseen todellisuuteen ja sen käsittämiseen. Sitä voidaan soveltaa niin maailman hahmottamiseen kuin taiteelliseen työskentelyyn. Taiteellisella puolella valokuva-arkistot ovat täydentyneet, noin kymmenellä tuhannella kuvalla Itä-Suomesta ja saman verran Uudenmaan alueelta, pääasiassa arkkitehtuurin ja ympäristön näkökulmasta. Erityisempää painotusta on kuitenkin ollut arkkitehtuurialan valmiuksien kehittämisellä, joka on toimistotyötä, nykyään pääosin digitaalista näyttöpäätteiden äärellä työpäivän aikana istumista. Vastaavasti puolestaan ulkona liikkuminen luo käsityksiä todellisuudesta auttaen hahmottamaan esimerkiksi mittakaavaa ja maantiedettä.

Yleistilanne muualla maailmalla ei ole erityisemmin kehuttava, ja tällä tarkoitan pääosin Euroopan turvallisuusarkkitehtuurin romuttamista. Vallalla on näkemyksiä, joiden pohjana ei ole riittävää oppineisuutta tai kokemusta. Erityisesti näkemys jostain paremmasta on täysin kateissa, omia järjestelmiä ei osata käyttää eikä omaa organisaatiota tunneta. Sodankäynnillä ei ole tulevaisuutta, sillä on vain menneisyys, josta päätöksentekijät eivät ole oppineet mitään. Itse suositan kaikkien osapuolten tekevän tässä kompromissiratkaisuja. Omalla osaamisellani, edustaisin sitten mitä tahansa osapuolta, asiat olisi jo saatu valmiiksi ja ei oltaisi edes aloitettu ongelmien pahempaa sekoittamista suurvirheellä, samalla kun Euroopan historia on unohdettu.

Vuoden 2023 alku ei kuitenkaan ole kovin erikoinen, jos muistellaan historiaa: maailmassa on aina ollut sotia, talouskriisejä ja muita ratkaisemattomia ongelmia, jotka siirtyvät aina ratkaistavaksi seuraavalle vuodelle. Tällöin on tärkeää löytää jatkuvuutta ja ylläpitää päämääriä.

Taneli_Poutvaara - 06:14:00 @ 2023, Asia lyhyt, Suunnittelutoimisto Poutvaara, USA, Venäjä | Lisää kommentti

Lisää kommentti

Täydennä alapuolinen lomake kommenttisi lisäykseen.

Automaattisen roskasisällön vähentämiseksi tämä toiminto on suojattu captchalla.

Tämä edellyttää kolmannen osapuolen toimittajan, Googlen, sisällön lataamista ja evästeiden tallentamista.

Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.