Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Aloitin kirjoitusten julkaisemisen 18.12.2015 keskittyen aluksi blogi -muotoiseen kirjalliseen esittämiseen. Vanhat 185 kirjoitusta siirrettiin uuteen graafiseen pohjaan lokakuussa 2019 ja alkuperäinen julkaisuajankohta on mainittu otsikossa. Osa kirjoituksista on enemmänkin esseitä, itsenäisesti julkaistuja tutkimuksia tai itsenäistä journalismia. Tästä syystä uusi nimi on ”Kirjoitettua”, ollen pääasiassa suomenkielinen. Julkaisin 250. artikkelin 2020-12-17.

 

I started publishing writings in 18.12.2015 with focusing at the beginning in blog -format written representation. The old 185 writings were transferred to the new base in October 2019 and the original publication time is mentioned in the heading. Part of the writings are more like essays, independently written research papers or independent journalism. This is why the new name is “Kirjoitettua” translated as “Written”, being mainly in Finnish language. I published 250th article on 2020-12-17.
2020-10-03

2020-10-03_14:55:00 Poikkeustila maailmalla X

IC-tilasto_35m_C.jpg

Maailmalla ollaan sunnuntaina 4.10. toteamassa 35 miljoonaa IC-tautitapausta. Suuren kuvan tilanne on säilynyt ennallaan, mutta epidemian toinen aalto on selkeästi käynnissä Suomessa. Viisi miljoonaa tautitapausta todettiin maailmalla 21.5.2020. Tarkastelunäkökulmallani keskityn pandemian käynnissä olevaan keskivaiheeseen.

IC-tilasto_35m_DC.jpg
Kuolintapausten määrän kehitys suhteessa tautitapauksiin säilyy ennallaan, mutta siinä on viivettä toisen aallon seurauksena, kuten Suomessa, sillä epidemia ei ole laajentunut riskiryhmiin.

IC-tilasto_35m_D.jpg

Kuolintapausten kasvuvauhti tasaantui huhtikuun jälkeen taudin muututtua globaaliksi pandemiaksi. Tuolloin esiintyi myös ensimmäisen aallon maksiminopeus 26/4, kun todettiin kaksisataa tuhatta kuolintapausta, jonka jälkeen ensimmäinen aalto Euroopassa hidastui rajoittamistoimilla. Sata tuhatta kuolemaa oli todettu 11.4.2020, jolloin ensimmäinen aalto Euroopassa oli kasvanut lyhyessä ajassa. Kesäkuun alussa 8/6 pandemia oli kytemisvaiheessa ja tuolloin oli todettu 400 000 kuolemaa, mutta tämän jälkeen nopeus on kasvanut.

Tarkemmista tilastoista ei edelleenkään ole ollut kysyntää, joten näillä näkymin katsastelen tarkempaa yleistilannetta vasta kahden kuukauden kuluttua. Tuottavammat ja ammatillisesti kiinnostavammat hankkeet pitävät minut tällä välin kiireisenä ja niille on myös oikeaa kysyntää.

Taneli_Poutvaara - 13:54:39 @ 2020, Poikkeustila | Lisää kommentti

Lisää kommentti

Täydennä alapuolinen lomake kommenttisi lisäykseen.

Automaattisen roskasisällön vähentämiseksi tämä toiminto on suojattu captchalla.

Tämä edellyttää kolmannen osapuolen toimittajan, Googlen, sisällön lataamista ja evästeiden tallentamista.

Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.