Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Aloitin kirjoitusten julkaisemisen 18.12.2015 keskittyen aluksi blogi -muotoiseen kirjalliseen esittämiseen. Vanhat 185 kirjoitusta siirrettiin uuteen graafiseen pohjaan lokakuussa 2019 ja alkuperäinen julkaisuajankohta on mainittu otsikossa. Osa kirjoituksista on enemmänkin esseitä, itsenäisesti julkaistuja tutkimuksia tai itsenäistä journalismia. Tästä syystä uusi nimi on ”Kirjoitettua”, ollen pääasiassa suomenkielinen. Julkaisin 250. artikkelin 2020-12-17.

 

I started publishing writings in 18.12.2015 with focusing at the beginning in blog -format written representation. The old 185 writings were transferred to the new base in October 2019 and the original publication time is mentioned in the heading. Part of the writings are more like essays, independently written research papers or independent journalism. This is why the new name is “Kirjoitettua” translated as “Written”, being mainly in Finnish language. I published 250th article on 2020-12-17.
2020-03-28

2020-03-28_13:02:10 En aja yhtä aikaa

Suomessa on liikenteessä kiellettyä ajaa yhtä aikaa kulkuneuvoa ja käyttää matkapuhelinta. Siirtymisessä yhteen aikavyöhykkeeseen Euroopassa on kuitenkin kyse eri asiasta. Kelloa on minun elinaikanani siirretty yhtenä aamuna maaliskuun lopulla kesäaikaan tunti eteenpäin ja lokakuun lopulla talviaikaan tunti taaksepäin. En näe tästä luopumista tarpeellisena.

Siinä missä mekaanisella koneistolla toimivia kelloja on säädettävä manuaalisesti, nykyään internettiin liitetyt digitaaliset laitteet näyttävät päivitetyn kellonajan automaattisesti ja lisäksi harvemmat rannekellotkin päivittävät ajan myös GPS:n kautta myös siinä tapauksessa, kun siirrytään aikavyöhykkeeltä toiselle. Ajatus siitä, että Euroopalla olisi yksi aika voisi olla toisaalta epäystävällinen niille itä- ja länsireunoilla oleville alueille, joiden tulisi mukautua keskisen Euroopan aikaan. Aikavyöhykkeet luotiin aikoinaan, kun oli tarvetta aikojen koordinointiin, eikä tämä tarve sellaisenaan poistu, vaikka EU:n alueella siirryttäisiin yhteen aikaan. Pörssit Aasiassa avautuvat joka tapauksessa aamuyöllä ja pörssit Yhdysvalloissa sulkeutuvat kaikesta huolimatta iltayöstä. Ajatus siitä, että keskityttäisiin vain Euroopan aikaan on joka tapauksessa liian Eurooppa-keskeistä – monet aikavyöhykkeet ovat joka tapauksessa muutenkin käytössä. Ajatus siitä, että kaikki eurooppalaiset EU:n alueella nauttisivat lounaan samaan aikaan ei sitä paitsi ole edes Euroopan yleisen varmuuden kannalta hyödyllistä.

Taneli_Poutvaara - 12:01:48 @ 2020, Asia lyhyt, Eurooppa, Suomen politiikka | Lisää kommentti

Lisää kommentti

Täydennä alapuolinen lomake kommenttisi lisäykseen.

Automaattisen roskasisällön vähentämiseksi tämä toiminto on suojattu captchalla.

Tämä edellyttää kolmannen osapuolen toimittajan, Googlen, sisällön lataamista ja evästeiden tallentamista.

Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.