Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Aloitin kirjoitusten julkaisemisen 18.12.2015 keskittyen aluksi blogi -muotoiseen kirjalliseen esittämiseen. Vanhat 185 kirjoitusta siirrettiin uuteen graafiseen pohjaan lokakuussa 2019 ja alkuperäinen julkaisuajankohta on mainittu otsikossa. Osa kirjoituksista on enemmänkin esseitä, itsenäisesti julkaistuja tutkimuksia tai itsenäistä journalismia. Tästä syystä uusi nimi on ”Kirjoitettua”, ollen pääasiassa suomenkielinen. Julkaisin 250. artikkelin 2020-12-17.

 

I started publishing writings in 18.12.2015 with focusing at the beginning in blog -format written representation. The old 185 writings were transferred to the new base in October 2019 and the original publication time is mentioned in the heading. Part of the writings are more like essays, independently written research papers or independent journalism. This is why the new name is “Kirjoitettua” translated as “Written”, being mainly in Finnish language. I published 250th article on 2020-12-17.
2019-11-01

2018-04-17_10:32:30 Yliopistollinen jääkiekko

Tänään alkaa SM-liigan mestaruustaistelu Tapparan ja Kärppien välillä. Jääkiekolla voidaan selkeästi nähdä olevan yliopistollinen sävy.
 
Mietin 22.12.2015 tässä blogissa Sote-uudistuksen yhteydessä keskittymisen yliopistosairaaloihin noudattavan samanlaista keskittymistä kuin arkkitehtuuriopetuksessa on Helsinkiin, Tampereeseen, Ouluun ja osin myös Turkuun. Olen havainnut, että vastaava keskittyminen on myös jääkiekossa, nyt ajankohtaisessa SM-liigassa.
 
Tampereen Tappara sekä Ilves, Turun TPS, Oulun Kärpät, Helsingin Jokerit sekä HIFK ovat yhteensä voittaneet 37 SM-liigamestaruutta 42:sta ja 64 Suomen mestaruutta 86:sta. On huomattava, että näiden edustamissa kaupungeissa: Tampereella, Oulussa, Helsingissä ja Turussa - on sekä arkkitehtuuriin korkeakouluopetusta että yliopistollinen keskussairaala. Vaikka Turun arkkitehtuuriopetus liittyy vain taidehistoriaan, on Turulla pisin historia suomalaisena kaupunkina ja ensimmäisenä yliopistokaupunkina.
 
Yleisesti voitaisiin todeta, että jääkiekolla on kiistaton kulttuurinen ulottuvuus myös osana yliopistokaupunkien elämää. Tätä lisäksi vielä tukee se, että jääkiekkohallit sijaitsevat lähellä yliopistollisia keskussairaaloita – Oulussa alle kilometrin päässä, Helsingissä alle kilometrin sekä kahden kilometrin päässä, Tampereella alle kilometrin päässä ja Turussa alle kuuden kilometrin päässä. Vastaavasti on kiistattoman selvää, että yliopistokaupungeissa on oltava saatavissa koko maan kaikki kulttuuritarjonnan muodot. Helsingin ainoa erikoispiirre, Ooppera, on mahdollista vain valtion 40 miljoonan euron vuosittaisen tuen ansiosta. Toisin kuin jääkiekossa, korkeakulttuurissa onkin syytä ylläpitää riittävää laatutasoa tai jättää esitykset vain vierailevien ryhmien vastuulle.

Taneli_Poutvaara - 17:30:48 @ 2018, Jääkiekko, Suomen kaupungit, Suomen politiikka, Talous | Lisää kommentti

Lisää kommentti

Täydennä alapuolinen lomake kommenttisi lisäykseen.

Automaattisen roskasisällön vähentämiseksi tämä toiminto on suojattu captchalla.

Tämä edellyttää kolmannen osapuolen toimittajan, Googlen, sisällön lataamista ja evästeiden tallentamista.

Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.