Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Aloitin kirjoitusten julkaisemisen 18.12.2015 keskittyen aluksi blogi -muotoiseen kirjalliseen esittämiseen. Vanhat 185 kirjoitusta siirrettiin uuteen graafiseen pohjaan lokakuussa 2019 ja alkuperäinen julkaisuajankohta on mainittu otsikossa. Osa kirjoituksista on enemmänkin esseitä, itsenäisesti julkaistuja tutkimuksia tai itsenäistä journalismia. Tästä syystä uusi nimi on ”Kirjoitettua”, ollen pääasiassa suomenkielinen. Julkaisin 250. artikkelin 2020-12-17.

 

I started publishing writings in 18.12.2015 with focusing at the beginning in blog -format written representation. The old 185 writings were transferred to the new base in October 2019 and the original publication time is mentioned in the heading. Part of the writings are more like essays, independently written research papers or independent journalism. This is why the new name is “Kirjoitettua” translated as “Written”, being mainly in Finnish language. I published 250th article on 2020-12-17.
2019-10-29

2015-12-19_20:48:02 Jääkiekkoharrastaminen on merkittävää Suomessa

Helsingissä on ollut keskustelussa hanke, jonka mukaan kaupunkiin tulisi saada uusi jäähalli. Vanha jäähalli ja Hartwall Areena eivät muka riitä. Peruskorjaushankkeista suurin sekä keskeisin urheilukohde, eli Olympiastadionin remontti alkaa 22. joulukuuta 2015 ja kestää kolme vuotta. Siihen, uskalletaanko vanhaa jäähallia purkaa, en usko ainakaan lyhyellä tähtäimellä. Rakennusta on pyritty pitämään hyvässä kunnossa, mikä on tärkeää jännitettyjen rakenteiden varmuuden osalta.

Jäähallin viereen sijoittuu kaksi avonurmea, katettu jalkapallostadion, kuplahalli sekä pysäköintialue. Tilaa merkittävälle uudisrakentamiselle ei ole ilman muiden alueiden karsimista ja suuria kustannuksia. Jääkiekko on Suomessa taloudellisesti suosituimpia kulttuurilajeja, mutta Suomen volyymi ei vain yksinkertaisesti riitä. SM-liigan liikevaihto on 17 miljoonaa euroa ja nettitulos satoja tuhansia. NHL:n tulot ovat 4 miljardia dollaria ja tulot Amerikan ja Kanadan urheilumarkkinoilla ovat yhteensä 60 miljardia dollaria. NHL:n aktiivisia seuraajia on noin 14 miljoonaa henkeä Yhdysvalloissa. NHL:n areenoita on 30 kappaletta ja niiden vetoisuus on 15.000 - 21.000 välillä. Vertailun vuoksi Helsingin 1966 valmistuneeseen jäähalliin mahtuu 8200 katsojaa. Toisaalta NHL:n areenat ovat uudempia, niistä vain kaksi on valmistunut ennen 1990-lukua. Jääkiekon MM-kisat voivat vetää TV:n ääreen kuitenkin miljardi katsojaa, joten julkisuusarvo ja siten vaatimukset Suomelle ovat korkealla. On hämmästyttävää, että 5 miljoonan asukkaan maa on voittanut MM-kultaa kaksi kertaa ja MM-hopeaa seitsemän kertaa. Pohjois-Amerikan omassa NHL-sarjassa on pelannut myös yli 180 suomalaista.

Taneli_Poutvaara - 17:09:24 @ 2015, Helsinki, Jääkiekko, Rakentaminen, Talous, Urheilu | Lisää kommentti

Lisää kommentti

Täydennä alapuolinen lomake kommenttisi lisäykseen.

Automaattisen roskasisällön vähentämiseksi tämä toiminto on suojattu captchalla.

Tämä edellyttää kolmannen osapuolen toimittajan, Googlen, sisällön lataamista ja evästeiden tallentamista.

Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.