Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Kirjoitettua palsta alkoi joulukuussa 2015 ja on keskittynyt arkkitehtuuriin ja ajankohtaisiin aiheisiin. Sen 280. kirjoitus julkaistiin 2.11.2022. Viimeaikaiset aiheet ovat keskittyneet suunnitteluohjelmistoihin ja arkkitehtuuriin.

 

"Kirjoitettua" column, "Written" in Finnish, started in December 2015 and it is focused in architecture and current topics. The 280th writing was published 2.11.2022. Recent subjects are related to design programs and architecture.
2020-12-26

2020-12-26_10:30:00 Poikkeustila maailmalla XX

IC-tilasto_80m_C.jpg
Maailmalla todetaan 80 miljoonaa IC-sairaustapausta tänään toisena joulupäivänä, kun maailma on keskittynyt miettimään Jeesuksen inspiroivaa ja kiinnostavaa tarinaa. IC-seurannassa uutta on graafisen esityksen kehittäminen, jolla on voitu hieman lisätä tarkkuutta ja toimia näissä uusissa graafisissa raameissa maaliskuulle saakka. Suomessa olisi tällöin kesken vielä riskiryhmien rokotusohjelmat ja maailman epidemiatilanne olisi vasta hidastunut rokoteohjelmilla, joten tautitapaukset kokonaisuudessaan tulevat maaliskuussa olemaan arviolta 130-145 miljoonan välillä.

Ne, jotka ovat rokotejonossa ensinnä, ovat samalla rokotetutkimuksen koekaniineja, mutta myös onnekkaita siinä mielessä, että riskit pienentyvät. Rokotteiden tuotekehittely ja vaihtoehtojen vertailu ovat aiheita, josta asiantuntijoillakaan ei ole varmaa sanottavaa. Julkisesti ja tieteellisissä lähteissä esillä olevien tietojen perusteella en pysty esittämään aiheesta merkittäviä kommentteja – jos pystyisin, Suunnittelutoimisto Poutvaara olisi varmaan jo mukana jossain rokotteen kehittelyohjelmassa, jolloin intressissä voisi pikemminkin olla esittämättä aiheesta mitään kommentteja.

IC-tilasto_80m_DC.jpgIC-tilastojen kaikilla kolmella seurantakuvaajalla katsottuna kehityksessä on havaittavissa vain vähäisiä muutoksia.

IC-tilasto_80m_D.jpg

Taneli_Poutvaara - 10:30:04 @ 2020, Poikkeustila | Lisää kommentti
Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.