Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Kirjoitettua palsta alkoi joulukuussa 2015 ja on keskittynyt arkkitehtuuriin ja ajankohtaisiin aiheisiin. Sen 280. kirjoitus julkaistiin 2.11.2022. Viimeaikaiset aiheet ovat keskittyneet suunnitteluohjelmistoihin ja arkkitehtuuriin.

 

"Kirjoitettua" column, "Written" in Finnish, started in December 2015 and it is focused in architecture and current topics. The 280th writing was published 2.11.2022. Recent subjects are related to design programs and architecture.
2020-12-04

2020-12-04_01:35:00 Poikkeustila maailmalla XVII

IC-tilasto_65m_C.jpg

Maailmalla ollaan todettu keskiyön jälkeen 65 miljoonaa IC-tautitapausta. Konkreettista toivoa tilanteen muuttumisesta on lisäämässä rokoteohjelmien käynnistyminen Venäjällä ja Britanniassa ensi viikolla. THL ja WHO ovat todenneet, että IC-tapausten määrän kasvuvauhti on pienentynyt ja saman voi todeta myös IC-käyrän numeroarvoista. Epidemian hidastumisnopeus on kuitenkin vain juuri ja juuri todennettavissa, joten lähiviikot vasta kertovat, onko tässä pienessä muutoksessa kyseessä pandemian käänteestä vai tuleeko epidemian kolmas aalto sekoittamaan tilanteen. Johns Hopkins Yliopiston ja THL:n päiväkohtaisten tilastojen seuraamisessa on toistuvia virhetulkinnan mahdollisuuksia epidemian kehityksen suunnasta. IC-käyrän kuvaajasta ei voi selvästi tehdä tulkintaa epidemian suunnan kääntymisestä, joten virhetulkintaa on vaikeampaa tehdä: tilanteen epävarmuudesta kertoo, että jos 65 miljoonaa IC-tapausta olisi ilmennyt tuntia aiemmin, ei IC-tapausten kasvuvauhti olisi muuttunut ollenkaan edellisestä seurantajaksosta.

IC-tilasto_65m_DC.jpgJos uusia IC-tapauksia ilmenee hieman hitaammalla tahdilla, niin se on positiivista, mutta ei anna juhlimisen aihetta: IC-kuolintapausten määrä suhteessa tautitapauksiin on kääntynyt kasvuun, sillä tauti on levinnyt riskiryhmiin, myös Suomessa ja edelleen IC-kuolintapauksia ilmenee maailmalla suuremmalla vauhdilla kuin keväällä, nähtäväksi jää, toistuuko tämä kehitys myös Suomessa.
IC-tilasto_65m_D.jpg

Taneli_Poutvaara - 01:30:43 @ 2020, Poikkeustila | Lisää kommentti
Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.