Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Kirjoitettua palsta alkoi joulukuussa 2015 ja on keskittynyt arkkitehtuuriin ja ajankohtaisiin aiheisiin. Sen 280. kirjoitus julkaistiin 2.11.2022. Viimeaikaiset aiheet ovat keskittyneet suunnitteluohjelmistoihin ja arkkitehtuuriin.

 

"Kirjoitettua" column, "Written" in Finnish, started in December 2015 and it is focused in architecture and current topics. The 280th writing was published 2.11.2022. Recent subjects are related to design programs and architecture.
2020-04-01

2020-04-01_11:23:40 Uutinen ensimmäinen huhtikuuta

Näin perinteisesti ensimmäinen huhtikuuta julkaistaan tärkeitä uutisia ja tarinoita. Koska nykyään on vaikeaa löytää aihetta, joka ei loukkaisi ketään, tiedotan tärkeästä rakentamiseen liittyvästä tapahtumasta, joka oli vahingossa julkaistu viikkoja etuajassa. Tällä kertaa kerron uutisen, jonka mukaan Tampereella ollaan rakentamassa rautatieaseman ratapihan päälle iso pönttö, jonka nimeksi tulee Uros Live.

Pöntön nimen pohjana on yritys nimeltään Universal Roaming Solutions, jonka lyhenne alkukirjaimien mukaan on sana URS, joka on ISO 3166-1 mukaan maakoodi Neuvostoliitolle tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi URS (Corporation), joka on amerikkalainen insinöörisuunnitteluyritys. Jotta nimi on voitu erottaa suomalaiseksi nimeksi, käytetään nimeä UROS, joka viittaa suomalaiseen ”äijään”, joka ihmislajina on tunnettu siitä, että se hankkii energiansa urheilusuorituksiin osallistumiseen juomalla ottelutauoilla olutta muovituopeista nauttien samalla pari paahdettua makkaraa sinapilla ja siirtyy sen jälkeen takaisin vaativan urheilusuorituksen pariin. Kaksikielisellä nimellä suomeksi ja englanniksi pyritään luomaan arvokas mielikuva suomalaisesta äijästä, jonka havaitaan olevan elossa sillä perusteella, että hän käy ratapihan päällä olevassa pöntössä juomassa olutta sekä makkaraa ja mölisee katsomossa. Kokonaisuuden voidaan tulkita olevan arvokas joukkourheilusuoritus.

Taneli_Poutvaara - 10:23:00 @ 2020, Asia lyhyt, Jääkiekko, Suomen kaupungit | Lisää kommentti
Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.