Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Kirjoitettua palsta alkoi joulukuussa 2015 ja on keskittynyt arkkitehtuuriin ja ajankohtaisiin aiheisiin. Sen 280. kirjoitus julkaistiin 2.11.2022. Viimeaikaiset aiheet ovat keskittyneet suunnitteluohjelmistoihin ja arkkitehtuuriin.

 

"Kirjoitettua" column, "Written" in Finnish, started in December 2015 and it is focused in architecture and current topics. The 280th writing was published 2.11.2022. Recent subjects are related to design programs and architecture.
2019-11-01

2019-01-01_00:19:47 Uusi Vuosi 2019

Uusi Vuosi 2019 on alkanut.

Uusivuosi_2019.jpg

 
Mennyt vuosi 2018 jäi mieleen Suunnittelutoimisto Poutvaaran graafisen koodiston uusista projekteista ja uudesta ilmeestä kotisivulla. Kymmenet tuhannet valokuvat olivat myös osa vuotta, kuten tavallisesti – näistä esimerkkeinä avaruus- ja luontokuvaus. Näistä eräs mielenkiintoinen muistikuvani kesältä oli laajarunkokoneen hidas matalalento illan hämärtäessä lentokieltovyöhykkeellä – no, kyseessä olikin oikeasti luonnonilmiö. Myös vektorigrafiikan, graafisen suunnittelun ja CAD-suunnittelun tuloksena nähtiin omia toteutuneita hankkeita, jotka jäävät kuitenkin toistaiseksi julkaisematta. Pohjalla oli tietenkin itsenäinen tiede-, koulutus- ja tutkimustoiminta.

 

Vuonna 2018 ei levätty laakereilla myöskään perinteisellä arkkitehtuuripuolella. Tällä alalla omina voimannäytteinä olivat vaihtelevat projektit suunnittelusta pienempiin kokeiluihin ja toteutuksiin sekä suunnitelman tarjoaminen yhteen suurempaan tarjouskilpailuun julkisesta hankinnasta. Vaikka kotimaisen tarjouskilpailun ehdotusta ei lunastettu, menestyksen puute ei suinkaan rajoita suunnitelmien tarjoamista jollekin kokeneemmalle kansainväliselle toimijalle. Ehkä kuitenkin päällimmäisenä onnistumisena ovat Suunnittelutoimiston sisäiseen käyttöön valmistuneet projektit, jotka todistavat korkeasta osaamisesta ja itsenäisestä tieteellisestä näkemyksestä.

 

Vuosi 2018 jää maailmalla mieleen lyhytjänteisten jämähtäneiden poliittisten asenteiden kaivamisesta esiin, mutta myös pitkäjänteisten projektien onnistumisesta. Pitkäjänteiset projektit ovat juuri se asia, jotka kiinnostavat, varsinkin jos niitä on hyvin valmisteltu. Niinpä vuonna 2019 Suunnittelutoimisto Poutvaara ei keskity lyhytjänteisiin hankkeisiin. Lyhytjänteisiä hankkeita, kuten sanomalehtitasoista valokuvaamista tulee toki harrastettua, mutta se ei ole fokus vaan ajanvietettä - kuten myös yleisesti tunnetaan, vain harva ammattilaistason kuvaaja julkaisee kuviaan lehdissä. Perinteisen valokuvauksen sijaan aikaa kuluu enemmän laajempien ja vaativampien hankkeiden parissa. Yhteistyö kiinnostaa eniten, kun kysyntää on pitkäjänteisiin hankkeisiin ja itsenäiseen näkemykseen, sama koskee myös Suomen sisäisiin asioihin vaikuttavia projekteja. Itsenäinen ajattelija tekee parasta tulosta silloin, kun hän toteuttaa itsenäistä näkemystään.

Taneli_Poutvaara - 17:54:05 @ 2019, Asia lyhyt | Lisää kommentti
Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.