Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Kirjoitettua palsta alkoi joulukuussa 2015 ja on keskittynyt arkkitehtuuriin ja ajankohtaisiin aiheisiin. Sen 280. kirjoitus julkaistiin 2.11.2022. Viimeaikaiset aiheet ovat keskittyneet suunnitteluohjelmistoihin ja arkkitehtuuriin.

 

"Kirjoitettua" column, "Written" in Finnish, started in December 2015 and it is focused in architecture and current topics. The 280th writing was published 2.11.2022. Recent subjects are related to design programs and architecture.
2019-11-01

2017-09-05_16:21:37 Eduskunnan remontti valmistunut

Eduskunta on avattu käyttöön tänään kaksi tuntia sitten.

Eduskunta_1.jpg

Ulkoisesti remontti näkyy lähinnä detaljoinnin viimeistelynä ja huoliteltuna ulkoasuna. Tavoitteena on ollut välttää kiistaa herättäviä teemoja ja seurata 1970-luvun ulkoasua mahdollisimman pitkälle. Erityistä huomiota on kiinnitetty teknisten ratkaisujen sujuvuuteen ja järjestelmien modernisointiin.

Eduskunta_2.jpg

Eduskunnan istuntosalin muutokset ovat tarkalla katselulla huomattavissa, sillä kaikki pinnat ja pintamateriaalit on vähintään puhdistettu, enimmillään vaihdettu, kuten kupolin akustinen panelointi ja patsaat. Päätavoitteena on ollut arkkitehtuurinen konservointi ja arvovallan kohottaminen. Muutokset eivät ole herättäneet erityisemmin mitään julkista keskustelua, vaikkakin muutokset ovat olleet työn aikana ammattipiirien huomionaiheina. Mitään moderneja merkittäviä arkkitehtuurisia muutoksia ei ole tehty, pääosin on pyritty ratkaisemaan konservointi vauraan hyvinvointiyhteiskunnan päämäärillä. Eduskuntatalon remontti on ollut Suomen historian kallein peruskorjaustyö, erityisesti kun otetaan huomioon maanalainen rakentaminen, mutta veronmaksajien rahat ovat menneet kansallisomaisuuden arvon kohottamiseen.

 

5.9.2017 kello 16:00

 

 

 Eduskunta_3.jpg

Päivitys 2019:
 
Vanha ja uusi ulkoasu on nähtävissä Kuvastossa aakkosten kohdasta Eduskunta

Taneli_Poutvaara - 17:10:47 @ 2017, Arkkitehtuuri, Arkkitehtuurin historia, Rakentaminen, Suomen politiikka | Lisää kommentti
Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.