Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Page 1
Ark-toimintaa
/Arch-activities
Kuvasto
Ark-Kuvasto
Linkit
Yhteydet
/Contact
CV
Blog
Kotisivu
Käytännön suojelualue

Olen perustanut käytännön suojelualueen.

Käytännöllä tarkoitan sitä, että koska metsätalouden harjoittaminen olisi itselleni taloudellisesti käytännöllisesti tappiollista haittoihin ja kuluihin nähden, on minun järkevämpää ylläpitää käytännössä luonnonsuojelualuetta.

Vastatakseni tarpeeseen lisätä luonnon monimuotoisuutta, harvinaisia kasveja ja hyönteisiä, sekä tarjotakseni elinalueen linnustolle, ylläpidän kosteikko- ja metsäpalstallani itse luonnonsuojelualuetta. Luonnonsuojelualueeseeni kuuluu sekä lehtomaista kasvillisuutta, lintukosteikkoja että hyönteisille soveltuvia elinalueita. Käytännössä alueet ovat myös olennaisilta osin kotirauhan suojan piirissä, joten linnut, hyönteiset ja kasvit saavat elää omaa elämäänsä lakien turvin. Hyötyä tavoittelematon luonnonsuojelutoimintani ei saa valtiolta mitään rahoitusta, pikemminkin minun pitää maksaa siitä veroja, eikä näin ole tuottavaa, mutta edistää luonnon monimuotoisuutta ja on tarjonnut itselleni jo vuosikymmenten ajaksi kiinnostavan koelaboratorion, jossa seuraan luontoympäristön kehittymistä.

Oma luonnonsuojelualueeni ei käytännössä eroa Metso-ohjelmasta ja valtiollisista luonnonsuojelualueista muuten kuin että en saa toimintaani valtion rahoitusta ja alueeni ovat liian mitättömiä, jotta ne voisivat toimia valtiollisella tasolla – itselleni ne ovat kuitenkin riittävän isoja, jotta oma työni ei lopu. Monilla on viihtyisä, kallis, siisti ja käyttökelpoinen siirtomaapuutarhamökki kaupungissa, mutta itselläni on erittäin epämukava, arvoton, sekasortoinen ja käyttäjälle hyödytön luonnonsuojelualue kulkuyhteyksien tavoittamattomissa. Suunnittelutoimisto Poutvaaran osaamiseen kuuluu toteamuksen mukaisesti oman luonnonsuojelualueen seuranta-, tutkimus-, ylläpito- ja kehitystoiminta hallituksista riippumattomalta pohjalta.
<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva
Etusivu/ Page 1Ark-toimintaa/Arch-activitiesKuvastoArk-KuvastoLinkitYhteydet/ContactCVBlog