Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Page 1
Ark-toimintaa
/Arch-activities
Kuvasto
Ark-Kuvasto
Linkit
Yhteydet
/Contact
CV
Blog
Kotisivu
Suomalais-Slaavilaisia yhteyksiä

Tässä artikkelissa kommentoin slaavilais-suomalaista katu- ja puistopuiden hoitoa.

Tapauspohjana on Monrepos puiston ja Mäkelänkadun puut sekä havainnot Suomen kunnista ja pienistä kaupungeista.

Viipurissa kaadettiin pari tuhatta puuta Monrepos puistosta ja debatoitua hanketta käsiteltiin presidenttitasolla, vaikkakin ilman vaikutusta. Puisto uusittiin teknisesti ja sen 160 hehtaarin alueen puusto modernisoitiin.

Kun Helsingissä kaadettiin samoihin aikoihin Mechelininkadun 150 lehmusta, paikalliset vakavoituivat, mutta eivät ehtineet sanoa juuri mitään ennen kuin puut olivat jo kaadettu. Seuraavana vuorossa tulee olemaan vuonna 2024 Mäkelänkatu. Myöskään Mäkelänkadun modernisointi ei ole herättänyt vastaavasti vetoomuksia, vaikka yli 100 lehmusta kaadetaan. Kaupungin katu- ja puisto-osasto on modernisoimassa kadun ja on todennut, että siinä menee samalla puiden juurakko ja on tehokkaampaa kaataa remontin alueelta puut ja istuttaa uudet tilalle kuin säilyttää vanhat.




Kävin katsomassa Mäkelänkatua muistellen alueen idylliä, mutta samalla niin ruuhkaista ja kiireistä liikennettä. Näin tässä kuitenkin käy – slaavilaiset ja suomalaiset ovat tehokkaita modernisoijia.

Puuston modernisoinnissa on edullisinta, jos istutetaan vähintään 15-20 vuotiaita ”taimia”, mutta se nostaa kustannuksia. On tietenkin selvää, että katuremontin aikaan kaupunginosassa on enemmän muuttohalukkuutta ja kiinteistöjen arvoissa on noin 30 vuoden notkahdus. Tätä modernisointi kuitenkin tarkoittaa ja onneksi suomalaisten ei tarvitse sitoutua enää yhteen elinympäristöön. Kaupunkiympäristön vastapainoksi suomalaiset ja venäläiset asuvat kesällä datshoissaan kuunnellen linnun laulua ja liikkuen luonnossa, samaan aikaan kun katu- ja puisto-osastot modernisoivat puustoa kaupungeissa.

 

 

 

 

<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva




Etusivu/ Page 1Ark-toimintaa/Arch-activitiesKuvastoArk-KuvastoLinkitYhteydet/ContactCVBlog