Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Page 1
Ark-toimintaa
/Arch-activities
Kuvasto
Ark-Kuvasto
Linkit
Yhteydet
/Contact
CV
Blog
Kotisivu
SIL

Turussa juhlittiin 100 vuotta SIL:n historiaa.


Staattisessa ja lentonäytöksessä oli esillä sotilasilmailua ja siviili-ilmailua sekä kaikki Suomen tärkeimmät ilmailutoimijat ja aktiivisimmat esiintyjät. Näytöksen päähuomio oli Suomen hävittäjähankinnoissa ja viiden kaupallisen tarjoajan esiintulossa, vaikkakin kansainvälisiin ilmailunäytöksiin verrattuna sanoisin suomalaisten olevan yleisimmin yllättyneitä siitä, että esillä oli miljardin euron arvosta ulkomaisia koneita – kun yleensä näytöksissä olevat koneet ovat olleet Suomen puolustusvoimilta tai harrastajien itse kokoamia.

Suomella harkinnassa oleva 5-30 miljardin euron hävittäjähankinta koulutuskoneineen on suurinvestointi ja esivalinnassa painopiste on ollut yhteistyökumppanien valinnassa ja markkinoiden parhaiden vientiversioiden tarjouspyynnöissä. Kuten yksi toimija totesi: ”Suomi Päättää Itse” - niinhän se on, mutta asetta ostaessa ei koskaan hanki mitään ihmelaitetta, joka ratkaisisi ylivoimaisesti kaikki ongelmat – edessä on eettinen vastuu, huolto, hallinnointi, johtaminen, operointi, kuluminen, tappiot, poliittiset päätökset ja vaikeasti ennakoitava tulevaisuus.

Turun lentonäytöksessä oma päähuomioni oli visuaalisessa spektaakkelissa. Olen näitä spektaakkeleita kuitenkin jo nähnyt siinä määrin tarpeeksi, että Turun lentonäytös oli itselleni vanhan kertausta vanhoista näkökulmista. Omalta osaltani Turun lentonäytös jäi todennäköisesti viimeiseksi lentonäytöksekseni, jota käyn seuraamassa, sillä kotimaisissa näytöksissä ei ole itselleni enää uutta, enkä saa näytösten seuraamisesta vastinetta, puhumattakaan työluonteisesta kuvaamisesta.


<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva
Etusivu/ Page 1Ark-toimintaa/Arch-activitiesKuvastoArk-KuvastoLinkitYhteydet/ContactCVBlog