Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Page 1
Ark-toimintaa
/Arch-activities
Kuvasto
Ark-Kuvasto
Linkit
Yhteydet
/Contact
CV
Blog
Kotisivu
Notre Flèche

Esitän Notre Damelle samalla sekä tukea että komennan siihen liittyen boikotin.

Tehdessäni blogipäivitystä tämän viikon maanantaina 19:40 en pitänyt edes mahdollisena sellaista skenaariota, että joku Game of Thrones –käsikirjoittajan kätyri olisi ollut nuotion ja tulitikkujen kanssa Notre Damen ullakolla seuraamassa uusia blogikirjoituksiani. Parikymmentä minuuttia myöhemmin blogikirjoituksen jälkeen sain epämääräisen hälytyksen liittyen Ranskan Notre Dameen, jota aluksi luulin vähäpätöiseksi välikohtaukseksi.

Joka tapauksessa näin arkkitehtuurin kannalta toteaisin, että Notre Damen tulipalo oli verrannollinen tapahtuma Brasilian kansallismuseon tulipaloon viime kesänä. Esitän siltä kannalta sekä tukea vahinkojen korjaamiselle, mutta samalla moitteita siitä, että korjauksille ei annettu tukea aiemmin – seurauksena kulut vastaavasti kasvoivat monikymmenkertaisiksi tai satakertaiseksi verrattuna siihen, että ranskalaiset olisivat kantaneet normien mukaisesti vastuuta kansallisomaisuutensa ylläpitämisestä.

Tällä kertaa komennan samalla yksipuolisen boikotin Ranskan valtion ehdottamalle Flèche –suunnittelukilpailulle, jossa etsitään moderneja vaihtoehtoja rakenteen korvaamiseksi. En periaatteen vuoksi ota osaa moiseen kulttuurivandalismiin! Ranskalaisilla on vain yksi mahdollinen vaihtoehto toimia: ylläpitää kulttuuriomaisuuttaan, ja jos he laiminlyövät sen hoitamisen, he kantavat sen korjaamisesta täyden taloudellisen vastuun ja heillä ei ole oikeutta pakoilla omia velvollisuuksiaan. Jos Unescon maailmanperintökohdetta korjataan, niin korruptiolle ei voi antaa pienintäkään mahdollisuutta.

 

 

 

<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva
Etusivu/ Page 1Ark-toimintaa/Arch-activitiesKuvastoArk-KuvastoLinkitYhteydet/ContactCVBlog