Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Page 1
Ark-toimintaa
/Arch-activities
Kuvasto
Ark-Kuvasto
Linkit
Yhteydet
/Contact
CV
Blog
Kotisivu
Ostatko muovihedelmiä?

Olen vuosikymmenten seurannassa kiinnittänyt huomiota helposti korjattavaan ympäristöongelmaan. Valitettavasti en ole saanut kauppaketjuja korjaamaan tilannetta.

Hedelmissä käytetään tuotemerkkejä korostavien kuljetuslaatikoiden ohella liimattuja tarroja. Ne olivat ennen paperia, mutta muutettiin laajemmin PE-muoviksi ja nykyään muovitarrat ovat paperisia yleisempiä. Hedelmäjätteet heitetään kuorineen ja tarroineen yleensä kompostijätteisiin, jolloin komposteihin päätyy muovia. Ongelma on tietenkin myös siinä, että tarroja tehdään muovista, eikä esimerkiksi biomuovista. Agitoisinkin yleisemmin ihmisiä ja liikkeitä vaikuttamaan ongelmaan.

Toinen yleisempi ongelma on, että vaakaetiketit eivät ole soveltuvia kompostiin biohajoavien hedelmäpussien tapaan. Järjestelmä voitaisiin ratkaista tavalla, jossa vaakaetikettejä ei tuotettaisi, vaan palvelu hoidettaisiin ilman kiinteää lisäjätettä. Vanhastaan on myös tiedetty, että kauppojen kuitit ovat enemmänkin ongelmajätettä, mutta niille on puolestaan vaikeaa löytää soveltuvaa korvaajaa.

 

 

 

<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva
Etusivu/ Page 1Ark-toimintaa/Arch-activitiesKuvastoArk-KuvastoLinkitYhteydet/ContactCVBlog