Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Page 1
Ark-toimintaa
/Arch-activities
Kuvasto
Ark-Kuvasto
Linkit
Yhteydet
/Contact
CV
Blog
Kotisivu
Uusi Vuosi 2019

Uusi Vuosi 2019 on alkanut.Mennyt vuosi 2018 jäi mieleen Suunnittelutoimisto Poutvaaran graafisen koodiston uusista projekteista ja uudesta ilmeestä kotisivulla. Kymmenet tuhannet valokuvat olivat myös osa vuotta, kuten tavallisesti – näistä esimerkkeinä avaruus- ja luontokuvaus. Näistä eräs mielenkiintoinen muistikuvani kesältä oli laajarunkokoneen hidas matalalento illan hämärtäessä lentokieltovyöhykkeellä – no, kyseessä olikin oikeasti luonnonilmiö. Myös vektorigrafiikan, graafisen suunnittelun ja CAD-suunnittelun tuloksena nähtiin omia toteutuneita hankkeita, jotka jäävät kuitenkin toistaiseksi julkaisematta. Pohjalla oli tietenkin itsenäinen tiede-, koulutus- ja tutkimustoiminta.

Vuonna 2018 ei levätty laakereilla myöskään perinteisellä arkkitehtuuripuolella. Tällä alalla omina voimannäytteinä olivat vaihtelevat projektit suunnittelusta pienempiin kokeiluihin ja toteutuksiin sekä suunnitelman tarjoaminen yhteen suurempaan tarjouskilpailuun julkisesta hankinnasta. Vaikka kotimaisen tarjouskilpailun ehdotusta ei lunastettu, menestyksen puute ei suinkaan rajoita suunnitelmien tarjoamista jollekin kokeneemmalle kansainväliselle toimijalle. Ehkä kuitenkin päällimmäisenä onnistumisena ovat Suunnittelutoimiston sisäiseen käyttöön valmistuneet projektit, jotka todistavat korkeasta osaamisesta ja itsenäisestä tieteellisestä näkemyksestä.

Vuosi 2018 jää maailmalla mieleen lyhytjänteisten jämähtäneiden poliittisten asenteiden kaivamisesta esiin, mutta myös pitkäjänteisten projektien onnistumisesta. Pitkäjänteiset projektit ovat juuri se asia, jotka kiinnostavat, varsinkin jos niitä on hyvin valmisteltu. Niinpä vuonna 2019 Suunnittelutoimisto Poutvaara ei keskity lyhytjänteisiin hankkeisiin. Lyhytjänteisiä hankkeita, kuten sanomalehtitasoista valokuvaamista tulee toki harrastettua, mutta se ei ole fokus vaan ajanvietettä - kuten myös yleisesti tunnetaan, vain harva ammattilaistason kuvaaja julkaisee kuviaan lehdissä. Perinteisen valokuvauksen sijaan aikaa kuluu enemmän laajempien ja vaativampien hankkeiden parissa. Yhteistyö kiinnostaa eniten, kun kysyntää on pitkäjänteisiin hankkeisiin ja itsenäiseen näkemykseen, sama koskee myös Suomen sisäisiin asioihin vaikuttavia projekteja. Itsenäinen ajattelija tekee parasta tulosta silloin, kun hän toteuttaa itsenäistä näkemystään.

 

 

 

 

<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva
Etusivu/ Page 1Ark-toimintaa/Arch-activitiesKuvastoArk-KuvastoLinkitYhteydet/ContactCVBlog