Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Page 1
Ark-toimintaa
/Arch-activities
Kuvasto
Ark-Kuvasto
Linkit
Yhteydet
/Contact
CV
Blog
Kotisivu
Web-uudistus

Olen vuodesta 2012 ylläpitänyt kotisivujani. 

Tänään käytin tunnin ajan palauttaakseni varmuuskopioita blogini kadonneista 17 kirjoituksesta. Ongelmat alkoivat päivittäessäni kotisivuni kuvia uusilla tavaramerkeillä viikko sitten. Ylläpitäessä omaa sivustoaan ei ole niinkään riippuvainen toisilla alustoilla olevista säädöksistä, kuten esimerkiksi käyttäessä nauhamaista töksähtäen etenevää Facebookia, enintään 140-280 merkin pituista Twitteriä, ruutumuodossa olevaa Instagramia, loputtoman labyrinttimaisen kuvatarjonnan Pinterest:iä tai Flickr:ia, yleisesti editoitavaa Wikipediaa, kaupallista videoihin keskittynyttä Youtube:a, kaupallisesti ohjattavaa LinkedIn:iä tai lukemattomia muita kaupallisesti vähemmän menestyviä vaihtoehtoja.

Oman kotisivun ylläpidossa on tietenkin enemmän työtä ja vaativuutta, mutta sillä on se etu, että voi itse päättää sisällöstä ja muodosta.

Historiaa yleisesti tiivistäen:

-Sivusto perustettiin kesällä 2012

-Kuva-galleriasta julkaistiin versio 2012, 2013, 2014, 2015 ja se julkaistiin uudistettuna Kuvastona 29. huhtikuuta 2018.

-Blog avattiin 18.12.2015 ja tämä on sen 131. kirjoitus

-Toimintafilosofinen yleiskatsaus on kirjoitettu 13.12.2015. Se on tietenkin kehittynyt, mutta en näe syytä vielä uudelle versiolle.

-Kotisivulla on linkit-sivusto, jota ei laajenneta, mutta päivitetään ajoittain. Koska internetissä on web-paikkoja tammikuun 2018 tilaston mukaan 1,805,260,010 (yksi web-paikka 4 maan asukasta kohden) ja verkkotunnuksia 332 miljoonaa (yksi verkkotunnus 23 asukasta kohden), linkkejä voi hyvin olla harkitusti. Fi-alkuisia verkkotunnuksia oli marraskuussa 2017 noin 439 500 kpl (yksi verkkotunnus 13 asukasta kohden).

-Kotisivullani on yhteydenotto-osoitteita, mutta en vastaa satunnaisiin markkinointitarjouksiin enkä linkittäydy sosiaalisiin tai verkostoitumismedioihin.

-En julkaise portfolioitani sivustollani tai töitäni yksityiskohtaisella laajuudella, mutta kotisivulla on esillä työnäytteitä valokuvaamisesta, visuaalisista taiteista, suunnittelusta ja tänään uudistettu CV. Käytän hyvin rajallisesti muita toiminta-alustoja, kuten Facebookia, LinkedIn:iä tai kuvapalveluita yhteyksien muodostamiseen - perusperiaate on, että kaikki näiden palveluiden mahdollistamat esittäytymisvälineet ja viestintäväylät ovat jo nyt esillä kotisivuillani.

-Blog-artikkelissa ”Kuvasto”, jonka julkaisin 29.04.2018, olen esitellyt kotisivulla olevan materiaalin juridiikkaa.

 

Lyhyesti tulevaisuudesta:

-Ainoa suuri tuleva uudistus on Ark-Kuvasto, jonka julkaisen todennäköisesti toukokuun aikana

-Kotisivujeni kehittäminen on kuitenkin vain yksi pieni osa uutta graafista koodistoani, joka on ollut työn alla alkuvuodesta 2017 alkaen

 << Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva
Etusivu/ Page 1Ark-toimintaa/Arch-activitiesKuvastoArk-KuvastoLinkitYhteydet/ContactCVBlog