Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Page 1
Ark-toimintaa
/Arch-activities
Kuvasto
Ark-Kuvasto
Linkit
Yhteydet
/Contact
CV
Blog
Kotisivu
Yliopistollinen jääkiekko

Tänään alkaa SM-liigan mestaruustaistelu Tapparan ja Kärppien välillä. Jääkiekolla voidaan selkeästi nähdä olevan yliopistollinen sävy.

Mietin 22.12.2015 tässä blogissa Sote-uudistuksen yhteydessä keskittymisen yliopistosairaaloihin noudattavan samanlaista keskittymistä kuin arkkitehtuuriopetuksessa on Helsinkiin, Tampereeseen, Ouluun ja osin myös Turkuun. Olen havainnut, että vastaava keskittyminen on myös jääkiekossa, nyt ajankohtaisessa SM-liigassa.

Tampereen Tappara sekä Ilves, Turun TPS, Oulun Kärpät, Helsingin Jokerit sekä HIFK ovat yhteensä voittaneet 37 SM-liigamestaruutta 42:sta ja 64 Suomen mestaruutta 86:sta. On huomattava, että näiden edustamissa kaupungeissa: Tampereella, Oulussa, Helsingissä ja Turussa - on sekä arkkitehtuuriin korkeakouluopetusta että yliopistollinen keskussairaala. Vaikka Turun arkkitehtuuriopetus liittyy vain taidehistoriaan, on Turulla pisin historia suomalaisena kaupunkina ja ensimmäisenä yliopistokaupunkina.

Yleisesti voitaisiin todeta, että jääkiekolla on kiistaton kulttuurinen ulottuvuus myös osana yliopistokaupunkien elämää. Tätä lisäksi vielä tukee se, että jääkiekkohallit sijaitsevat lähellä yliopistollisia keskussairaaloita – Oulussa alle kilometrin päässä, Helsingissä alle kilometrin sekä kahden kilometrin päässä, Tampereella alle kilometrin päässä ja Turussa alle kuuden kilometrin päässä. Vastaavasti on kiistattoman selvää, että yliopistokaupungeissa on oltava saatavissa koko maan kaikki kulttuuritarjonnan muodot. Helsingin ainoa erikoispiirre, Ooppera, on mahdollista vain valtion 40 miljoonan euron vuosittaisen tuen ansiosta. Toisin kuin jääkiekossa, korkeakulttuurissa onkin syytä ylläpitää riittävää laatutasoa tai jättää esitykset vain vierailevien ryhmien vastuulle.

 

 

 

 

<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva
Etusivu/ Page 1Ark-toimintaa/Arch-activitiesKuvastoArk-KuvastoLinkitYhteydet/ContactCVBlog