Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Front Page
Arkkitehtuuritoimintaa
/ Architecture activities
Kuvagalleria
Arkkitehtuurigalleria
Suosikkilinkit
Ota yhteyttä
/ How to contact
CV
Julkaisuja
Blog
Kotisivu
Viro 100 vuotta

Tänään vietetään Viron 100-vuotispäivää.Viron läheinen sijainti Suomeen ja kulttuurinen yhteys ovat perusta tiiviille kulttuuriselle yhteistyölle. Olen itsekin viettänyt Virossa yhteensä yli kuukauden matkustamisen parissa.

Kansalliset haasteet ovat Virossa Suomea vakavammat: vanheneva väestörakenne ja pieni kantaväestö, niukat resurssit, kansainvälistymisen vaatimukset ja toimiminen pienenä valtiona Euroopan Unionissa. Viron polarisoituminen Suomeen verrattuna on tietenkin seuraus heikommasta itsenäisyydestä Toisen maailmansodan aikana. Uudessa elinkeinoelämässä on Virossa kuitenkin monissa asioissa onnistuttu byrokraattista ja jähmeää Suomea paremmin, esimerkkinä tässä digitaaliteknologian hyödyntäminen ja yrityselämä. Byrokraattisella Suomella on kuitenkin vahvempi perusosaaminen mm. tieteen parissa ja enemmän luonnonvaroja. Näen kuitenkin, että Viron ja Suomen välinen yhteistyö on hyödyttänyt molempia, mutta kuitenkaan ei saa nojata liikaa kahdenväliseen yhteistyöhön.


<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva
Etusivu/ Front PageArkkitehtuuritoimintaa/ Architecture activitiesKuvagalleriaArkkitehtuurigalleriaSuosikkilinkitOta yhteyttä/ How to contactCVJulkaisujaBlog