Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Page 1
Ark-toimintaa
/Arch-activities
Kuvasto
Ark-Kuvasto
Linkit
Yhteydet
/Contact
CV
Blog
Kotisivu
Taukoa lokakuusta alkaen

Blog jäi lokakuun alusta tauolle, joka jatkui tammikuulle saakka.

Marraskuun alussa blogin laskuri ylitti sadan tuhannen käyttäjän määrän. Jännityksen aiheena oli, tulisiko laskuriin yksi numero lisää, ja kyllähän siirryttiin kymmenistä tuhansista satoihin tuhansiin! Kävijämäärä on kuitenkin osittain kupla: kommenttikenttään ei ole kirjatumista. Blogin kommentteihin lähetetään jatkuvasti satoja mainoksia ja vieraskielisiä linkkejä päivittäin, mutta kyse on etupäässä kaikissa maissa rikolliseksi määriteltävistä viesteistä. Yleisluonnehdinta vieraskielisistä kommenteista suomenkielisiin kirjoituksiin on, että kyseessä on lähinnä kyberrikollisuudesta ja kannustamisesta rikolliseen toimintaan. Linkit eivät liity ollenkaan omaan kotisivuuni. Vieraskielisiä tai asian ulkopuolisia linkkejä ei kannata avata. Kerään sivuston käyttäjistä perustietoja, mutta niitä käsitellään tarkan protokollan mukaan, joka kohdistuu vain häiriöiden vähentämiseen. Tietojen kerääminen vaikuttaa ainoastaan häiriöiden aiheuttajiin. Sivustoni ei asenna lukijan tietokoneelle edes cookie-tyyppisiä lisäyksiä, sillä en käytä mainostajia.

En osaa tulkita pääosin Kievistä tulevaa tietovirtaa muuksi kuin rikokseksi tekijänoikeuksia vastaan ja solvaukseksi. Näistä sivuston käyttäjistä johtuen on siksi minun vaikeaa arvioida kotisivuni todellisten, oikeiden käyttäjien määrää. Todellinen määrä on näistä mainitsemistani syistä johtuen varmasti pienempi. Oman arvioni mukaan todellisten käyttäjien määrä on korkeintaan puolet laskurin luvusta ja yli puolet laskuriin kirjatuista vierailijoista eivät siis ymmärrä juuri mitään siitä, mitä nettisivulla on. Yleisestihän tämä korreloi siis melko hyvin jokaista maailman yhteiskuntaa ja niissä tapahtuvaa toimintaa: ihmiset luulevat heillä olevan tieto jostain, mutta tosiasiassa he eivät tiedä mitään. Olemme viime vuosina havainneet ulkopuolisten poliittisia vaikuttamisyrityksiä Itä-Euroopassa, joiden tavoitteena on ainoastaan paikallisen vaikutusvallan hankkiminen epärehellisin tavoittein.

Blog on siis ollut tauolla melkein neljä kuukautta. Nyt päätin aloittaa vuoden ajankohtaisella aiheella graafisesta suunnittelusta siltä varalta, jos tavoittaisin sillä muita alalla toimivia.

TP 23.01.2018


<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva
Etusivu/ Page 1Ark-toimintaa/Arch-activitiesKuvastoArk-KuvastoLinkitYhteydet/ContactCVBlog