Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Front Page
Arkkitehtuuritoimintaa
/ Architecture activities
Kuvagalleria
Arkkitehtuurigalleria
Suosikkilinkit
Ota yhteyttä
/ How to contact
CV
Julkaisuja
Blog
Kotisivu
Suomalaisia erikoisuuksia

Tässä päivityksessä käsittelen suomalaisia perinneruokia.

Pihlaja tunnetaan niin happamana marjana, että se ei kelpaa kulinaristina tunnetulle ketulle, mutta kylläkin kaikkiruokaisille linnuille.

Pihlaja tunnetaan myös Fazerin vanhimpana makeisena, jonka myynti aloitettiin 1895. Fazer täytti 126 vuotta 17.9.2017.Fazerilla on myös sininen vaihtoehto, joka tunnetaan Fazerin Sinisenä. Se tuotiin markkinoille 1922. Nimikirjoitus ja sininen paketti ovat suojeltuja tavaramerkkejä.Kaikki suomalaiset tietävät, että sinisen kuoren sisältä löytyy makeaa maitosuklaata.

 

Suomessa kun ollaan, mielikuvissa muu maa on mustikka ja oma maa on mansikka. Itä-Suomessa tunnetaan myös Etelä- ja Pohjois-Karjalan hallintoalueet. Rajantakainen Vanha Karjala jakautuu nykyään Leningradin hallintoalueeseen sekä Karjalan tasavallan eteläosaan. Harva suomalainen nuori on käynyt näillä seuduilla, mutta silti Karjala on perjantai-iltaisin monien suomalaisten nuorten huulilla.


Lörtsy on omenahillolla täytetty savonlinnalainen Strömbergien ideoima jälkiruoka 1950-luvulta. Siikli on saksalaisperäinen kiinteä peruna vuodelta 1935. Siikli ja lörtsy ovat itäsuomalaisessa ruokapöydässä erottamattomat ystävät.

Suomessa ei voida lyhyen kasvukauden ja puoliarktisen ilmaston vuoksi viljellä viiniä. Tämän sijaan Suomessa on punaisia ja valkoisia viinimarjoja. Ne ovat huomattavasti terveellisempiä kuin puna- ja valkoviini. Valkoherukka on albiinoversio punaherukasta. Punaherukka on kaikkein parhaiten Suomen ilmastossa pärjäävä herukkalaji, mutta mustaherukat ovat Euroopassa vielä yleisempiä ja pärjäävät hyvin myös Suomessa.

 

<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva
Etusivu/ Front PageArkkitehtuuritoimintaa/ Architecture activitiesKuvagalleriaArkkitehtuurigalleriaSuosikkilinkitOta yhteyttä/ How to contactCVJulkaisujaBlog