Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Page 1
Ark-toimintaa
/Arch-activities
Kuvasto
Ark-Kuvasto
Linkit
Yhteydet
/Contact
CV
Blog
Kotisivu
Linnunradalla

Linnunrata on Maan kotigalaksi. Linnunradalla on satoja miljardeja tähtiä, siis vastaavia kuin Aurinko. Kuvan näkymässä on Linnunrata ja muutamia taivaalla vaeltavia ihmisen tekemiä satelliitteja.

 Taivaalla on tuhansia satelliitteja ja satoja tuhansia hyödyttömiä ihmisen lähettämiä kappaleita. Näistä tarkin tieto on Nasalla ja Roscosmoksella. Ihmiskunta onkin nykyään täysin riippuvainen satelliiteista. Voidaan periaatteessa kuvitella, että ihmiskunta voisi tulla lyhyen ajan toimeen sellaisessa kriisissä, että satelliittien tiedonvälitys keskeytyisi, mutta jos tietokatkos kestäisi pitemmän aikaa tai vuosia, seurauksena olisi koko maailmantalouden romahtaminen – raaka-aineet, ruoka, tavarat, palvelut, yhteiskunnan perusrakenteet, tiedonvälitys, sään ennustaminen ja maailmankauppa kohtaisivat suuria esteitä.

Nykyaikana valosaaste voi estää Linnunradan näkemistä. Parhaimmat mahdollisuudet nähdä Linnunrata on valaistujen asutusalueiden ulkopuolella, mieluummin lähes asumattomilla seuduilla, mutta lisätoiveena on puhdas ilma ja vakaa kirkas sää. Linnunradan kokeminen on tietenkin täysin toisenlainen kokemus kuin pelkkä aiheen tietopohjainen ajattelu, siksi se olisikin suositeltavaa kaikille.

Tähän mennessä ihmisellä ei ole teknologiaa, jolla ihminen pääsisi kaukaisemmalle taivaankappaleelle kuin Kuuhun ja takaisin. Siinä mielessä ajatus oman aurinkokuntamme kaltaisen järjestelmän ja elinkelpoisen planeetan löytymisestä on tietenkin positiivinen ajatus, mutta vielä vaikeampi hyödyntää kuin matkustaa Mars-planeetalle. Tähän mennessä realistisin luonnehdintani Mars-siirtokunnasta olisi nimittäin matka rangaistussiirtokuntaan Pirunplaneetalle.

 
<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva
Etusivu/ Page 1Ark-toimintaa/Arch-activitiesKuvastoArk-KuvastoLinkitYhteydet/ContactCVBlog