Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Page 1
Ark-toimintaa
/Arch-activities
Kuvasto
Ark-Kuvasto
Linkit
Yhteydet
/Contact
CV
Blog
Kotisivu
Avattuja saaria Helsingissä

Helsinkiin on kahden vuoden aikana avattu uusia saaria matkailukäyttöön.Vuonna 1991 Unesco-kohteeksi nimetty Suomenlinna, kuvassa Kuninkaanportti, on myös lähtöpaikka Lonnan kulttuurisaarelle.


Merenkulun vanhaan tekniseen tukikohtaan Lonnaan on sijoitettu ravintolapalveluita, tapahtuma- ja kulttuuritoimintoja.

Entinen sotilasaari Vallisaari on avautunut määrätyillä reiteillä yleisön käyttöön, kuvassa lehmuskuja.
Vallisaaren avaamisessa on kiinnitetty huomiota reittien kapasiteettiin ja täsmällisyyteen. Näköalatasanteelta avautuu näkymä Suomenlinnaan ja kaupungille.

Kuninkaansaari on kannaksen kautta myös yhteydessä Vallisaareen ja sielläkin on rajallinen reitti turisteille. Kuvassa Kuninkaansaaren halkaiseva puukuja.

Isosaari avattiin yleisölle vasta tänä kesänä ja se sijaitsee kauempana mantereesta.

 

Vallisaari sekä Kuninkaansaari ja Isosaari ovat edelleen osin valtion sotilaskäytössä. Saaret sisältävät läheiseen kaupunkiympäristöön nähden poikkeuksellista luontoa niin maaston kuin kasvillisuuden sekä eläimistön osalta.

Saarien matkailukäyttöön on omat yrittäjät:

Aava Lines ja JT-Line, jotka liikennöivät tämän kuukauden loppuun saakka tällä kaudella Vallisaareen; saarella on myös oma kotisivu, Instagram-sivu ja Facebook-sivu. Myös Isosaarella on oma kotisivu ja Suomen Saaristokuljetus liikennöi saarelle taas ensi kesänä. Myös Lonnalla on oma kotisivu ja JT-Line liikennöi Lonnaan vielä 10 päivää. Kaikilla saarilla toimii kulttuuri- ja ravintolapalveluita - erikoisuutena voisi mainita Vallisaaren maastopyöräilyn ja Isosaaren golf-radan.

 

 

<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva
Etusivu/ Page 1Ark-toimintaa/Arch-activitiesKuvastoArk-KuvastoLinkitYhteydet/ContactCVBlog