Taneli Poutvaara
Etusivu
/ Page 1
Ark-toimintaa
/Arch-activities
Kuvasto
Ark-Kuvasto
Linkit
Yhteydet
/Contact
CV
Blog
Kotisivu
Ylläpidon tiedote

Ylläpidon tiedotteessa on yleisesti sivuston käyttämisestä sekä yhteydenotoista.


Sivustolla oli loppuvuodesta 2016 – keväälle 2018 saakka kestänyt tiivis roskapostikampanja, jonka yhteydessä useassa eri kampanjassa pyrittiin sähköpostitse huijaamaan poutvaara.fi-sivuston piirissä olevia osoitteita, ylläpitoa ja tuntemattomaksi jääneitä sivuston käyttäjiä.

Yleisesti ottaen tietoturvasta toteaisin, että sivustolla ei käytetä evästeitä ja tavallisia käyttäjätietoja ei noteerata. Nettisivun ylläpito kuitenkin kerää kaikkien käyttäjien IP-osoitteet, mutta tässä noudatetaan tarkkaa protokollaa, joka on tarkempi kuin GDPR:n asetukset. Käyttäjätietojen keräämisen tavoitteena on estää palvelunestohyökkäykset kuten nykyään ulkomaisten bottien yritykset kuormittaa sivustoa lataamalla päivittäin samaa tietoa, ”pommittaen sivustoa”. Olenkin aiheesta jo ottanut yhteyttä eniten kuormitusta tekevään Majestic-12 yritykseen, joka on selannut sivustoa päivittäin enemmän kuin kaikki muut käyttäjät ja ylläpito yhteensä.

Esitänkin tässä heille heidän kaipaamansa standardiviestin:

User-agent: MJ12bot

Disallow: /

Kolmas epäselväksi jäänyt ongelma on tuntemattomien nettisivustojen linkittäminen omalle sivustolleni tuntemattomissa yhteyksissä. Linkittämisen syy on jäänyt myös selvittämättä useimmissa tapauksissa, mutta tulkitsen itselleni tuntemattomaksi jääneet linkit myös palveluksenestohyökkäyksinä, joissa pyritään kuormittamaan nettisivuani ylimääräisellä mainosmaisella tai tarpeettomalla käytöllä. Pidän myös mahdollisena, että jotkut tahot yrittävät hyödyntää itseni tai yritykseni identiteettiä harjoittaakseen talousrikollisuutta tai huijaustoimintaa. Siksi kehotan varovaisuuteen, jos sivustolleni on linkki tuntemattomasta osoitteesta.

Varsinaisesti huijausviestien ja kaupallisten itselleni hyödyttömien tarjousten tuleminen ei ole loppunut. Yleisimmin: jos en heti koe viestien liittyvän mitenkään itseeni tai yritykseni tarjoamiin mahdollisiin suunnittelupalveluihin, viestit päätyvät otsikon tai lähettäjän perusteella lukemattomina roskiin. En myöskään mainosta itselleni tuntemattomia yrityksiä. Johtuen verkkohyökkäysyrityksistä, en myöskään vastaanota tuntemattomia liitetiedostoja tai kuvatiedostoja. Jos yritykseni nimissä lähetetään tuntemattomalta vaikuttavaa tietoa, kannattaa sivustolla olevien yhteystietojen kautta aina varmistaa, onko tieto oikeaa. Yrityksen viestintä noudattaa pääosin kiinteää graafista ulkoasua.

Vaikka tämä voi nykyaikana kuulostaa vanhanaikaiselta, nimelläni olevat Facebook-, Twitter-, LinkedIn- ja Instagram-tilit eivät ole aktiivisessa käytössä. Yhteydenotot tuntemattomista puhelinnumeroista kannattaa ensisijaisesti lähettää aluksi tekstiviestillä kuin soittamalla. Rutiiniluonteisiin ja paljon materiaalia sisältäviin yhteydenottoihin kannattaa käyttää sähköpostia ja otsikoida viestit oikein, aloitteleviin tiedusteluihin riittää hyvin myös sivuston yhteydenottolomake.

Suunnittelutoimisto Poutvaara ei tarjoa aloitustason työpaikkoja. Taloudellisesti rajallisten toimintamahdollisuuksien vuoksi emme voi voi tarjota muille sellaista, mitä emme itsekään saa. Pienessä organisaatiossa on valmiudet tehdä vaativia projekteja, mutta mahdollisuutta palkata ketään ilman korkeaa ammattitaitoa ei ole – emme siis tarjoa mitään sosiaalisia työpaikkoja. Jos ulkopuolisten työpanos ei riitä, kehitämme paremmat taidot itse. Toimintamme on pääosin itsenäistä ja meillä ei ole vuosikausiin ollut riippuvuutta muuhun ammattikuntaan eikä esikuvia.

Suunnittelutoimisto Poutvaaran ammattitaito liittyy arkkitehtuuriin, kaikkeen rakennetun ympäristön suunnitteluun sekä kaavoitukseen ja abstrakteihin toimintaympäristöihin kuten esimerkiksi graafiseen suunnitteluun sekä toteutettavuusselvityksiin. Tukevina taitoina käytössä on tietokoneavusteinen suunnittelu, käsitteelliset taidot, kuvataide, valokuvaus ja kyky käsitellä vaikeimpiakin ongelmia itsenäisesti. Suurimpia toimeksiantoja emme voi ottaa vastaan kapasiteettirajojen vuoksi, vaikka yrittämisemme toiminta-alueet muuhun ammattikuntaan verrattuna ovat poikkeuksellisen laaja-alaiset ja käyttämämme välineistö ja monet taidot ovat nykyaikaisen ammatinharjoittamisen huipputasoa – samoista syistä emme myöskään pilko ammattiosaamistamme.

 

 

 

<< Takaisin Lisää kommentti
0 items total
Lisää kommentti
Nimi*
Aihe*
Kommentti*
Syötä kuvan tunnistekoodi*
Päivitä kuva
Etusivu/ Page 1Ark-toimintaa/Arch-activitiesKuvastoArk-KuvastoLinkitYhteydet/ContactCVBlog